8. února 2024 • 15:15

TOP přeplácení hráči v Anglii: štědří United, uvadající talent i „uprchlíci“

Autor: hyš
Vstoupit do diskuse
3
  • Kteří z hráčů Premier League nehrají adekvátně k cifrám na svých výplatních páskách?Kteří z hráčů Premier League nehrají adekvátně k cifrám na svých výplatních páskách?FOTO: koláž iSport.cz

    Když se vysoká očekávání neprotnou s realitou. Kluby Premier League mají oproti evropské konkurenci velkou výhodu. Vysoké příjmy jim umožňují podepisovat zajímavé hráče, kterým nezřídka kdy dávají k podpisu i velmi lukrativní smlouvy. Když ale sáhnou vedle, utápí v kádru statisíce liber týdně navíc. Pro které hráče to platí a jací srovnatelní fotbalisté mají naopak pro klub výhodný kontrakt? Smlouvy jsou uváděny bez bonusů dle serveru Capology.

  • Malang Sarr

    Tým: Chelsea
    Věk: 25 let
    Plat: 120 tisíc liber týdně (3,5 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2025

    Když ho Chelsea v roce 2020 zadarmo ulovila z Nice, v kancelářích na Stamford Bridge si mnuli ruce. Mladý stoper se měl postupně vypracovat ve stabilního hráče A-týmu, ve kterém dostal po ročním hostování v Portu i první (a poslední) šanci zaujmout. Nechytil ji. Odehrál 21 zápasů a pakoval se na další hostování, tentokrát do Monaka. To mělo možnost hráče odkoupit, ale neprojevilo zájem. Nyní už pětadvacetiletý hráč se pokoušel z Chelsea utéct v zimě, jeho přesun do Le Havru ale Londýňané na poslední chvíli stopli.

    Alternativa: Diego Carlos (Aston Villa) – 100 tisíc liber týdně (téměř 3 miliony korun)

    Malang Sarr toho v dresu Chelsea příliš neodehrál Malang Sarr toho v dresu Chelsea příliš neodehrálFoto Profimedia.cz

  • Clément Lenglet

    Tým: Aston Villa (roční hostování z Barcelony)
    Věk: 28 let
    Plat: 150 tisíc liber týdně (téměř 4,4 milionu korun)

    Trenér Unai Emery si v Barceloně nepotřebného stopera poměrně překvapivě v létě vyžádal k vyztužení obranných řad. Nyní se mu pří zranění Tyrona Mingse a Paua Torrese hodí, na poměry birminghamského celku je ale drahý. V kádru Villans nebere nikdo v základu víc, a to ještě anglický tým pokrývá jen 75% jeho barcelonského platu.

    Alternativa: Lisandro Martínez (Manchester United) – 120 tisíc liber týdně (3,5 milionu korun)

    Clément Lenglet (vpravo) hostuje z Barcelony v Aston Ville Clément Lenglet (vpravo) hostuje z Barcelony v Aston VilleFoto Reuters

  • Mason Mount

    Tým: Manchester United
    Věk: 25 let
    Plat: 250 tisíc liber týdně (7,3 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2028

    Fanoušci Chelsea se ho za první éry Franka Lamparda naučili milovat. Z druholigového Derby vlétl na elitní scénu až překvapivě rychle, tři sezony patřil na Stamford Bridge pravidelně k těm produktivnějším. Pak ale přišel zlom, Mount údajně nezapadal do plánů nového majitele Todda Boehlyho, navíc se s klubem nedokázal dohodnout na nové smlouvě. Situace tak vyústila až v přestup k Red Devils. V Manchesteru ho kromě zranění trápí i systémové věci. Někdy není úplně zřejmé, jaká pozice je pro něj ta pravá a na jaké místo s ním vlastně kouč Erik ten Hag počítá.

    Alternativa: Lucas Paquetá (West Ham) – 150 tisíc liber týdně (téměř 4,4 milionu korun)

    Mason Mount přestoupil v létě do Manchesteru United Mason Mount přestoupil v létě do Manchesteru UnitedFoto Reuters

  • Anthony Martial

    Tým: Manchester United
    Věk: 28 let
    Plat: 250 tisíc liber týdně (7,3 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2024

    Když přišel v létě roku 2015 za 60 milionů eur z Monaka, na Old Trafford měli velká očekávání. Martial byl připodobňován k Thierry Henrymu, tahové křídlo, gólový hráč. Začátky v Anglii skutečně neměl špatné, jeho maximem je 17 ligových branek a 6 asistencí. Jenže to bylo před čtyřmi lety, od té doby je to horší. Nepomohlo ani hostování v Seville. Po sezoně mu končí smlouva, United mají opci na její roční prodloužení, podle posledních zpráv ji ale nevyužijí.

    Alternativa: Alexander Isak (Newcastle) – 120 tisíc liber týdně (3,5 milionu korun)

    Anthony Martial se raduje z gólu proti Evertonu Anthony Martial se raduje z gólu proti EvertonuFoto Reuters

  • Gabriel Jesus

    Tým: Arsenal
    Věk: 26 let
    Plat: 265 tisíc liber týdně (téměř 7,8 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2027

    V Anglii si renomé udělal v barvách Manchesteru City. Léta patřil do rotace Pepa Guardioly, když ale španělský stratég vytušil, že z něj vyždímal maximum, s díky ho poslal Mikelu Artetovi do Arsenalu. Jesus dal v loňském roce 11 ligových branek, letos ho sráží i zranění. Jeho gólová produkce je pro klub, jenž chce bojovat o titul, nízká. Je navíc veřejným tajemstvím, že se Gunners poohlížejí po novém útočníkovi.

    Alternativa: Ollie Watkins (Aston VIlla) – cca 130 tisíc liber týdně (3,8 milionu korun)

    Gabriel Jesus Gabriel JesusFoto Reuters

  • Kai Havertz

    Tým: Arsenal
    Věk: 24 let
    Plat: 280 tisíc liber týdně (8,2 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2028

    Podobně jako Mason Mount se i někdejší diamant Leverkusenu pokouší zapomenout na rozporuplné časy v Chelsea, kde naplno neprodal svůj potenciál. V Arsenalu zatím rovněž neprorazil, Arteta mu tak trošku pořád hledá ideální pozici. Navíc společně s Jesusem překopali vysokou gáží dosavadní platovou politiku Gunners, německý ofenzivní univerzál je v základu vůbec nejlépe placeným hráčem týmu.

    Alternativa: Eberechi Eze (Crystal Palace) – 100 tisíc liber týdně (téměř 3 miliony korun)

    Záložník Arsenalu Kai Havertz v akci Záložník Arsenalu Kai Havertz v akciFoto Reuters

  • Jack Grealish

    Tým: Manchester City
    Věk: 28 let
    Plat: 300 tisíc liber týdně (8,7 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2027

    Za časů v Aston Ville budil pravidelně zájem velkoklubů. Jeho líbivý styl uchvátil i Guardiolu, Manchester City z něj tak udělal v létě 2021 nejdražšího anglického hráče, když do Birminghamu poslal 100 milionů liber. Grealish se v Manchesteru rok aklimatizoval, v minulé sezoně už přispěl k zisku treblu. Jenže letošní ročník ho sráží drobná zranění a s tím spojený pokles formy. Na jeho místo navíc tlačí dravý Jérémy Doku, jenž anglického reprezentanta nejednou postavil mimo základní jedenáctku. V Guardiolově pojetí hry je Grealish stále důležitým hráčem, jeho plat na úrovni týmových opor ale hernímu příspěvku křídelníka neodpovídá.

    Alternativa: Michael Olise (Crystal Palace) – 100 tisíc liber týdně (téměř 3 miliony korun)

    Jack Grealish se v letošní sezoně potýká se zraněními i konkurencí Jack Grealish se v letošní sezoně potýká se zraněními i konkurencíFoto Profimedia

  • Raheem Sterling

    Tým: Chelsea
    Věk: 29 let
    Plat: 325 tisíc liber týdně (9,5 milionu korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2027

    Hráči jeho platové kategorie by měli být nosnými pilíři velkoklubů. Současný Sterling je však pouze stínem toho dynamického fotbalisty, který byl v nejlepších časech schopen nasázet v Manchesteru City i dvacet ligových branek za sezonu. Nyní ho dohání jeho největší neduh – zbrklost. V Chelsea ho dokonale zastiňuje jiný bývalý hráč Citizens Cole Palmer.

    Alternativa: Mohamed Salah (Liverpool) – 350 tisíc liber týdně (přes 10 milionů korun)

    Raheem Sterling v dresu Chelsea zatím nenaplňuje pozici lídra týmu Raheem Sterling v dresu Chelsea zatím nenaplňuje pozici lídra týmuFoto Reuters

  • Casemiro

    Tým: Manchester United
    Věk: 31 let
    Plat: 350 tisíc liber týdně (přes 10 milionů korun)
    Konec smlouvy: 30.6. 2026

    Úspěch. Synonymum Casemirovy éry v Realu Madrid. Vítězná mentalita byla i jedním z hlavních důvodů, proč za něj Red Devils poslali do Madridu 70 milionů euro. Ovšem s přibývajícím věkem začíná nejlépe placený hráč týmu rychlostně strádat. V United navíc roste jiný zajímavý středopolař – osmnáctiletý odchovanec Kobbie Mainoo.

    Alternativa: Rodri (Manchester City) – 220 tisíc liber týdně (téměř 6,5 milionu korun)

    Brazilec Casemiro v dresu Manchesteru United Brazilec Casemiro v dresu Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud