13. prosince 2009 • 19:20

Arsenal vyplenil liverpoolský Anfield Road

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V předchozích pěti vždy body ztratili, ale o tomto víkendu konečně fotbalisté Arsenalu zabodovali. Na hřišti Liverpoolu zažehnali menší krizi a vyhráli 2:1. Liverpool naopak potvrdil, že se v této sezoně hodně trápí, a nepomohl mu ani návrat kanonýra Fernanda Torrese po zranění.



Domácím se přitom vydařil první poločas, v jehož závěru se dostali do vedení. Brankář Arsenalu Almunia nedokázal vyboxovat centr a míč se dostal k volnému Kuijtovi, který prostřelil hradbu hráčů před sebou. Liverpool tak doma vstřelil gól v 19 zápasech po sobě a vytvořil nový klubový rekord.

Nepovedená první půle měla za následek pořádný poločasový průvan v kabině. "Trenér Wenger na nás křičel tak, jak jsem ho ještě nezažil. Byl hodně naštvaný a říkal nám, že si nezasloužíme nosit dres Arsenalu. A podle mě měl pravdu. V druhé půli jsme mu ale ukázali, že si ho zasloužíme," prozradil detaily z kabiny kapitán Césc Fábregas.

Wengerův proslov přinesl ovoce a hosté druhou půli zahájili velkým tlakem. Již po pěti minutách se radovali z vyrovnání. To si krajní bek Johnson dal vlastní gól.

I nadále byl Arsenal aktivnější, k čemuž hodně pomáhal útočník Aršavin, který k dobrému výkonu přidal i parádní gól.

V 58. minutě se hranici vápna uvolnil a poslal míč přesně k tyči. Připomněl tak zápas z minulé sezony, kdy na Liverpoolu vstřelil hned čtyři góly při remíze 4:4.

Hosté, hrající bez zraněného Tomáše Rosického, si už výhru pohlídali a využili tak sobotních ztrát vedoucí Chelsea i druhého Manchesteru United. Na něj z třetího místa ztrácí Arsenal již jen tři body a má navíc zápas k dobru.

Liverpoolu, který vyhrál jen tři z posledních 15 soutěžních zápasů, patří sedmá příčka se ztrátou 13 bodů na Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud