Karel Häring
14. srpna 2010 • 13:18

Hvězdy Premier League mizí z českých obrazovek

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Právě dnes startuje anglická Premier League a její čeští fanoušci mohou vidět hned pět přímých přenosů z 1. kola. Tedy pokud mají satelitní příjem společnosti Digi TV. Její stanice Digi Sport totiž jako jediná na česko–slovenském území získala práva na vysílání nejatraktivnější ligy světa.



Novinka čeká na české fanoušky anglické nejvyšší soutěže. Zápasy Premier League už nebude sledovat na stanicích Nova Sport či Prima Cool, ale na kanálu Digi Sport. Nováček na trhu, který mimo jiné chystá také vysílání francouzské a italské ligy, zahajuje svůj program dnes. Prvním „živým“ přenosem je duel Tottenhamu s Manchesterem City (13.45).


Premier League prodává svá vysílací práva vždy na tři roky a pro nadcházející tři sezony si je zajistila rumunská agentura Important Media House, která za balík pro čtyři země (Česko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko) zaplatila údajně dvojnásobnou sumu než předchozí vlastník, společnost Sportfive – spekuluje se až o 42 milionech dolarech.

Didier Drogba a Frank Lampard (vpravo) se diví poté, co sudí Stark neodpískal ve prospěch Chelsea penaltuFoto ČTK/AP
Rozdíl pro českého fanouška je v tom, že zatímco v případech stanic Nova Sport a Prima Cool, které byly běžně dostupné, bude Digi Sport k vidění pouze pro klienty společnosti Digi TV, jíž právě Important Media House provozuje v Česku i na Slovensku.

„Kdo je abonent, uvidí všechno, nemusí nic přidávat ani připlácet,“ říká šéf redakce Digi Sport Jaroslav Šišolák. Ostatní mají smůlu. Kdo chce sledovat Premier League, musí si objednat služby Digi TV, měsíčně za ně zaplatí 260 korun.

Co za uvedenou sumu uvidí? „Budeme vysílat pět až šest přímých přenosů Premier League. Více už nejde, protože pak by se časy zápasů již vzájemně kryly,“ prozrazuje Šišolák. K tomu jsou připraveni vysílat i záznamy.

Schéma prvního „anglického“ víkendu v sezoně vypadá následovně: po otevíracím střetnutí Tottenham–Manchester City odvysílá stanice zápas Aston Villa– West Ham (16.00), po něm přijde na řadu obhájce titulu v souboji s West Bromwich Albion (18.30). Ještě po skončení tohoto duelu poběží ze záznamu zápas Boltonu s Fulhamem.

Vrcholem úvodního kola bude bezesporu nedělní bitva mezi Liverpoolem a Arsenalem (17.00), celé kolo pak zakončí pondělní dohrávka Manchesteru United s Newcastle United.

Steven GerrardFoto Archív
V nabídce Digi Sport je i francouzská liga (živě Lille–PSG od 21.00), americká Major League Soccer a později se k ní přidá i italská Serie A. Ve hře jsou také duely slovenské Corgoň ligy.

Všechny zápasy budou doprovázeny slovenskými komentátory z bratislavského studia, žádné studio podobné pořadu Double, jenž připravovala Nova Sport, zatím podle Šišoláka nechystají.

Šéf redakce zároveň požádal diváky o trochu trpělivosti. „Nebudeme horší, než když v minulosti začínali ostatní. Naší snahou je velmi rychle doběhnout ty, kteří jsou na trhu dlouho, abychom nabídli divákovi to, na co je zvyklý, a možná ještě trochu víc. Ale musí nám dát čas.“

Skutečnost, že se celý projekt zatím rozjíždí, dokazuje i to, že zatím není možné najít přesný vysílací program. Ale podle informací Sportu se připravují webové stránky, na kterých bude k sehnání. S úvodním kolem Premier League by se také měla rozjet reklamní kampaň, protože o vysílání živých zápasů populární soutěže se čeští fanoušci dozvídali především z médií.

Tuzemští fotbaloví příznivci tak mohou v této sezoně sledovat pět sportovních stanic, které nabídnou přenosy z domácích i zahraničních soutěží: ČT 4 (Liga mistrů, EL, Gambrinus liga), Nova Sport (mj. Liga mistrů, Anglický pohár, francouzská liga, Gambrinus liga), Digi Sport (mj. Premier League, francouzská liga, italská liga), Sport 1 a 2 (mj. španělská liga, italská liga, Gambrinus liga), Eurosport 2 (bundesliga).

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud