11. listopadu 2014 • 19:40

Legenda Blanc pořád umí! Takhle kouč odstavil soupeře od míče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr francouzské ligy mezi domácím Paris Saint-Germain a hosty z Marseille (2:0) byl přehlídkou defenzivního umění. Trenér PSG Laurent Blanc ukázkově zabránil ve hře obránci Dja Djedje, a poté jeho svěřenec Lucas Moura zastavil ve středu pole Romaina Alessandriniho, aniž by se dotkl hráče či míče.



Trenér Blanc zavzpomínal na stará léta, kdy válel v obraně Barcelony či Manchesteru United. Hráč Marseille byl proti osmačtyřicetiletému kouči bez šance. Legendární Francouz předvedl dokonalé pokrytí míče před protivníkem.

Fanouškům bylo v tu chvíli jedno, že Blanc sáhl k zakázanému prostředku, jeho zápal pro tým pochopitelně ocenili. O to menší pochopení měli pro počínání zkušeného kouče hosté.

VIDEO: Trenér Blanc brání obránci Marseille

 

Ještě větší parádu předvedl Blancův svěřenec Lucas Moura. Hbitý brazilský reprezentant sprintoval proti Romainu Alessandrinimu, aby se oba porvali v souboji o míč. A vyhrál nečekaným trikem.

Míče ani soupeře se totiž Moura vůbec nedotkl. Vše vyřešil šalamounsky. Naznačil pohyb dopředu a těsně u míče zabrzdil, čímž dokonale zmátl soupeře.

VIDEO: Moura a jeho oklamání soupeře

 

Moura byl v utkání aktivní. Na výhře svého týmu se podílel brankou, kterou otevřel ve 38. minutě skóre. Druhý gól PSG vstřelil Edinson Cavani a domácí tak vyhráli duel proti prvnímu celku francouzské ligy 2:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud