18. ledna 2018 • 10:42

Sobec Neymar? Parťákovi vzal penaltu a šanci na rekord, fanoušci ho vybučeli

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalově vládl, ale jako týmový parťák selhal. Neymar měl v domácí ligové kanonádě PSG proti Dijonu (8:0) prsty v šesti gólech Paříže, přesto slyšel od svých fanoušků pískot. V závěru zápasu totiž za jasného stavu nepustil k penaltě Edinsona Cavaniho, přestože už měl hattrick a fanoušci si žádali právě uruguayského střelce. Kdyby totiž penaltu proměnil, zapsal by se do historie klubu.



Když byla v 83. minutě utkání 21. kola mezi PSG a Dijonem za rozhodnutého stavu 7:0 nařízena penalta pro domácí, stadion Parc de Princes začal vyvolávat jméno Edinsona Cavaniho . Pokud by totiž přidal druhý gól v utkání, byla by to jeho 157. trefa v dresu PSG, čímž by překonal Zlatana Ibrahimovice a stal se nejlepším střelcem v historii klubu.

Žádost fanoušků ovšem hvězdný Neymar  nevyslyšel. Přestože už měl na kontě hattrick, míč si vzal on a faulovanému Cavanimu penaltu nepřenechal. Za to se na něho z tribun spustilo bučení.

Hvězdný Brazilec se díky tomu stal prvním hráčem Ligue 1, který se v jednom utkání podílel na šesti gólech svého mužstva. Tuto statistiku sleduje francouzská soutěž od sezony 2006/2007.

Neymar tak opět ukázal, že udělá vše pro to, aby byl jedničkou. Jeho sobecké gesto ovšem fanoušci odsuzují a jeho kolega si bude muset na klubový rekord počkat minimálně do nedělního šlágru na půdě Lyonu.

O tom, že si oba dva střelci nepadli do noty, není pochyb už od letního Neymarova příchodu z Barcelony. Oba kanonýři se totiž nepohodli během zápasů už na podzim a vedení klubu mělo dokonce nabídnout Cavanimu speciální prémii za to, že přenechá zahrávání standardních situací svému brazilskému spoluhráči.

"Na penalty a přímáky jsou určeni Cavani a Neymar. Budou se muset mezi sebou dohodnout, jinak rozhodnu já," řekl na konci září trenér Unai Emery. O několik měsíců později se zdá, že je mezi oběma hráči jasno a exekuce náleží právě Neymarovi.

Už brzy by ale mohlo dojít k překvapivému rozuzlení. Ve Španělsku se totiž hlasitě mluví o tom, že by Neymar nemusel v Paříži zůstat příliš dlouho. Velký zájem má údajně Real Madrid, který jím chce nahradit Cristiana Ronalda a kolem Neymara nastartovat novou éru klubu.

Góly

Domácí: 4. Di María, 15. Di María, 21. Cavani, 42. Neymar, 57. Neymar, 73. Neymar, 77. Mbappé, 83. Neymar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Aréola – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti (61. Nkunku), Lo Celso (79. Rabiot), Draxler – Di María (68. Mbappé), Cavani, Neymar.

Hosté: Reynet – Chafik, Varrault (C) (46. Haddadi), Yambéré, Rosier – Marié, Abeid (62. Massouema) – Kwon Chang-hoon, Xeka (72. Balmont), Saïd – Jeannot.

Náhradníci

Domácí: Trapp, Marquinhos, Kurzawa, Alves, Nkunku, Rabiot, Mbappé

Hosté: Leroy, Haddadi, Sammaritano, Balmont, Massouema, Sliti, Tavares

Karty

Hosté: Massouema

Rozhodčí

O. Thual – T. Philippe, M. Lombard

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud