1. dubna 2012 • 22:47

Inter v premiéře nového trenéra zvládl přestřelku s Janovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Interu Milán inkasovali tři góly z pokutových kopů, v divokém prvním zápase kouče Andrey Stramaccioniho ale po celou dobu vedli a nakonec zdolali Janov 5:4. V italské lize zvítězili podruhé z posledních jedenácti zápasů a polepšili si na sedmou příčku. Druhý Juventus porazil ve šlágru kola Neapol 3:0 a stáhl náskok prvního AC Milán.



Inter po odchodu Claudia Ranieriho udeřil pod dosavadním koučem juniorky Stramaccionim již ve 13. minutě, když hlavičkou zužitkoval centr svého jmenovce Forlána Diego Milito. O čtvrt hodiny později se Argentinec ocitl sám za obranou a přidal svůj šestnáctý gól v sezoně.

Soupeř snížil v nastavení první půle zásluhou Emiliana Morettiho a kontaktní gól z penalty zaznamenal půl hodiny před koncem Rodrigo Palacio. Inter na chvíli uklidnil zakrouceným kopem útočník Mauro Zárate, jenže z další penalty po faulu brankáře Julia Césara snížil na 3:4 Alberto Giraldino.

Stejně jako César byl na druhé straně záhy vyloučen i záložník Fernando Belluschi a ani střelec Interu se z pokutového kopu nemýlil.

Milito gólem na 5:3 završil hattrick a stejně jako při předchozích trefách neslavil, protože do Interu přišel v roce 2009 po sezoně strávené právě v Janově. Poslední slovo měl ale znovu z jedenácti metrů Gilardino a stanovil konečné skóre divokého zápasu na 5:4 pro Inter.

Pět gólů nastřílel i AS Řím a zůstává ve hře o postup do Ligy mistrů. Doma s nováčkem z Novary sice brzy prohrával, už do poločasu ale skóre otočil a nakonec zásluhou pěti různých střelců zvítězil 5:2. Ze šesté příčky tabulky se díky sobotní prohře Lazia přiblížil třetímu místu na čtyři body.

Ve šlágru kola mezi Juventusem a Neapolí padaly branky až ve druhé půli. V 53. minutě zařídil první gól po standardní situaci tečovanou ranou obránce "Staré dámy" Leonardo Bonucci, další góly přidali přesnými střelami Arturo Vidal a Fabio Quagliarella. Juventus tak využil sobotní remízy AC Milán v Catanii a náskok lídra tabulky stáhl na dva body.

Chievo, z jehož lavičky se na hřiště nedostal český záložník Kamil Vacek, získalo díky brance Luky Rigoniho dvě minuty před koncem vítězství 2:1 nad Fiorentinou. Veronský tým se posunul do horní poloviny tabulky, zatímco soupeře odsoudil k dalším bojům o setrvání v Serii A.

Fiorentina může být alespoň ráda, že její pronásledovatel z Lecce v záchranářském souboji ztratil po remíze 0:0 na hřišti poslední Ceseny.

Za tu nastoupil na levém kraji obrany reprezentant Daniel Pudil, ale ani v desátém zápase od svého příchodu do týmu se výhry nedočkal.

Diego Milito a Juto Nagatomo (vlevo) zklamaně opouští hřiště po prohře s Novarou
Diego Milito a Juto Nagatomo (vlevo) zklamaně opouští hřiště po prohře s Novarou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud