17. září 2012 • 11:11

Gólman škorpion! Italský brankář dal vzpomenout na vlasáče Higuitu

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Úkol zněl jasně: Zabránit gólu! Jakýmkoliv způsobem. Tímto heslem se řídil brankář Cagliari Michael Agazzi v sobotním utkání italské ligy v Palermu. A při plnění svého nejdůležitějšího úkolu dal vzpomenout na jednu z fotbalových legend – "škorpioní kop" Reného Higuity.



Zápas Serie A mezi Cagliari a Palermem nabídl divákům skvělý okamžik. Ještě před dvěma góly a smírným výsledkem 1:1 totiž hostující brankář Michael Agazzi výjimečným zákrokem vychytal střelu Palerma.

Míč z přímého kopu letěl na bránu, Agazzi šel na stranu, ale přepočítal se a skočil příliš brzy. Hráči Palerma už téměř začali slavit... Jenže Agazzi na poslední chvíli jako škorpion ocasem máchnul po míči nohou – a patičkou ho poslal z branky ven!

VIDEO: Kuriozní zákrok brankáře Agazziho proti Palermu

Fotbalové fanoušky muselo napadnout jediné jméno: René Higuita. Legendární kolumbijský brankář, který předvedl v roce 1995 v přátelském utkání s Anglií ještě originálnější zákrok.

Vysoký balon mířící na branku namísto obyčejného chycení do náruče odkatapultoval akrobatickým kopem přes hlavu – a jeho "škorpioní kop" vešel do dějin!

Dokonce zastínil i další kousky vlasatého gólmana. Ten přitom kromě nezapomenutelného účesu a extravagantních kousků na hřišti zaujal i divokými chvilkami mimo něj.

VIDEO: Higuitův senzační "škorpion" z roku 1995

Třeba když se zapletl do sporu mezi dvěma jihoamerickými narkobarony, mezi nimiž působil jako prostředník a vysloužil si několikaměsíční pobyt ve vězení.

Že mu ke konci kariéry odhalil dopingový test v krvi kokain, tak nemohlo pro nikoho být příliš velkým překvapením.

Snad bude pokus o "škorpiona" tím jediným, čím Reného Higuitu jeho novodobý italský následovník Michael Agazzi napodobí!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud