7. října 2014 • 10:23

Nedvěda naštvala kritika Tottiho: V Juventusu by už nebyl kapitánem

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypjatý zápas, emoce, tři penalty, dvě červené karty. K tomu velice diskutabilní výkon rozhodčího. Šlágr italské ligy mezi Juventusem a AS Řím (3:2) se řeší až na půdě italského parlamentu. Spor vyvolal i mezi klubovými legendami. Na tvrdá slova kapitána AS Franceska Tottiho reagoval Pavel Nedvěd, současný člen vedení Juventusu.



V Itálii neexistoval důležitější zápas podzimu. Něco, jako když v české lize nastoupí Sparta proti Plzni. Nedělní bitva 6. kola mezi prvním Juventusem a druhým AS Řím se ale změnila v divokou přestřelku plnou sporných situací.

Sudí Rocchi nařídil celkem tři pokutové kopy, všechny byly hraniční. K tomu na každé straně jedno vyloučení. Poté, co Juventus vyhrál těsně 3:2, spustil se hněv poražených Římanů.

„Tak to chodí s Juventusem. Kopou vždy penaltu, i když je kolem dotyčné situace jakákoliv pochybnost. Stejné události se opakují po mnoho let. Nevím, jestli nás porazili rozhodčí, ale určitě jsme dnes neprohráli s Juventusem. Ať si raději hraje vlastní ligu,“ zlobil se kapitán AS Francesco Totti. (více ZDE »)

Na ostrá slova zareagoval Pavel Nedvěd. "Franceska respektuji, je to velký šampion. Ale naštval mě. Nikdy nehrál v tak velkém klubu, jako je Juventus. Neví, co znamená pracovat v takovém prostředí. Když hrajete nebo pracujete v Juventusu, jste proti všem," vyjádřila se česká fotbalové legenda a současný člen vedení italského šampiona.

"A řeknu ještě víc. Tenhle tlak vůči Juventusu ovlivňuje i chování rozhodčích, kteří se pak bojí cokoliv pro nás písknout. Kdyby to, co řekl Totti, prohlásil po šestém kole náš kapitán, nevím, jestli by zůstal kapitánem," dodal Nedvěd v pořadu Tiki Taka na televizní stanici Italia 1.

Sudí podle Nedvěda pískal dobře

Nedvěd se zastal sudího Rocchiho, kterého za sporné verdikty pranýřuje většina Itálie. Deník Corriere dello Sport přišel s titulní stranou Podvedená liga, okolnostmi utkání se zaobírá i italský parlament.

"Jak někdo může říct, že liga je po šestém kole ovlivněná? Rocchi je jedním z nejtalentovanějších rozhodčích v Itálii. Kontakt Holebase s Marchisiem? Podle mě tam došlo k držení. Penaltový faul na Pogbu? Bavit se o centimetrech mi přijde směšné. Rocchi viděl Pogbu na čáře pokutového území a rozhodl se písknout penaltu. Pro mě byla jasná," vyjádřil se Nedvěd.

Opakované záběry vyvolávají pochybnosti nad všemi třemi penaltami, diskutovat se dalo i o zákroku na Tottiho. Při rozhodující brance Leonarda Bonucciho byli tři hráči Juventusu v ofsajdové pozici. V závěru ještě dostali Alvaro Morata z Juventusu a hostující Kostas Manolas červenou kartu za vzájemnou potyčku.

Divoký průběh zápasu se projednával až na půdě italského parlamentu. Poslanec vládní Demokratické strany (PS) Marco Miccoli v pondělí uvedl, že vyzval burzovní regulační orgán Consob, aby okolnosti zápasu prošetřil. Obou kluby jsou na milánské burze a akcie AS Řím po porážce výrazně poklesly, zatímco ty Juventusu si polepšily. Výkon rozhodčího podle poslance Miccoliho "podryl důvěryhodnost celé země".

Italský fotbalový svaz navíc rozdal den po nedělním ligovém šlágru mezi Juventusem Turín a AS Řím (3:2) pokuty za chování fanoušků, kteří zapalovali světlice a oslňovali hráče lasery. Juventus musí zaplatit 30.000 eur (824.000 korun), Řím 20.000 (549.000).

Drama v Itálii. Juventus porazil AS Řím 3:2, tři góly padly z penalt
Drama v Itálii. Juventus porazil AS Řím 3:2, tři góly padly z penalt

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud