28. března 2016 • 21:35

Chelsea vyhlíží náhradu za Courtoise. Hlásí se supertalent z Itálie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Upřednostlili ho před Petrem Čechem. Dali mu dlouhodobou smlouvu, velkou důvěru do následující dekády. Jenže Thibaut Courtois přesto možná v létě řekne Chelsea sbohem. Londýnský klub podle informací serveru Daily Mail už má vytipovanou náhradu. Klubu se velmi zamlouvá brankářská jednička AC Milán, teprve sedmnáctiletý Gianluigi Donnarumma.



Courtois zřejmě těžce vydýchává mizernou sezonu Chelsea. Belgický gólman, který z místa jedničky už minulou sezonu vystrnadil Petra Čecha , naznačil, že možná změní působiště. „Nevím, jestli zůstanu v Chelsea pro příští sezonu,“ řekl belgickým novinářům a rozpoutal vlnu dalších spekulací.

O 23letého gólmana prý hodně stojí Real, byť v minulosti odchytal tři roky v konkurenčním Atlétiku. „Stále mám ještě tři roky smlouvy, musím zjistit, co Chelsea chce. Na přestup neříkám ani ano, ani ne. Opravdu nevím,“ mlžil Courtois.

Chelsea se už nyní chystá na variantu, kdy by svou jedničku pustila pryč. Klub podle britského Daily Mail uvažuje o Gianluigi Donnarummovi, talentovanému gólmanovi z AC Milán.

Teprve 17letý italský brankář se překvapivě chytil na pozici jedničky. V únoru oslavil teprve sedmnácté narozeniny. Loni 25. října debutoval v italské lize proti Sassuolu, stal se nejmladším brankářem v dějinách Serie A.

Nadaný gólman se v brance italského gigantu skvěle chytil, odchytal už 22 zápasů a mezi tyče své zkušenější konkurenty prakticky vůbec nepustil (nedochytal pouze březnové utkání v Chievu, kde ho v 18. minutě střídal Abbiati).

V Itálii jsou z něj unešení, přirovnávají ho ke jmenovci Buffonovi a věští mu hvězdnou kariéru. Jeho agent, prostořeký Mino Raiola, v nadsázce uvedl jeho cenu na 150 milionů liber. Reálně je za něj Chelsea prý ochotná nabídnout okolo 30 milionů liber (přes miliardu korun).

Pro jeho přesun do Anglie hraje roli i to, že ho velmi dobře zná Antonio Conte. Současný kouč italské reprezentace s největší pravděpodobností převezme Chelsea v létě, svého krajana by si mohl přivést jako velkou posilu pro budocnost sebou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud