Jakub Konečný
19. července 2017 • 16:01

Když ne Schick, tak Penner! Juventus koupil talent ze Sparty za tři miliony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho avizovaný přestup Patrika Schicka sice včera padl, nicméně jeden Čech dres Juventusu v příští sezoně oblékat bude. Tříletou smlouvu s úřadujícím italským mistrem dnes podepsal šestnáctiletý Nicolas Penner, dosud hráč pražské Sparty, která za mládežnického reprezentanta dostane necelé tři miliony korun. „Nicolas bude nastupovat za Primaveru,“ potvrdil redakci iSport.cz hráčův agent Jiří Müller z agentury ESAM.



Byť jde v případě Nicolase Pennera stále ještě jen o dorostence, jeho přestup se řešil na té nejvyšší úrovni. Do Prahy kvůli němu v květnu z Juventusu přiletěli viceprezident klubu Pavel Nedvěd s šéfem mládeže Federikem Cherubinim, aby transfer doladili přímo s majitelem Sparty Danielem Křetínským.

V pondělí pak Penner odletěl se svým agentem Jiřím Müllerem a sportovním ředitelem agentury ESAM Davidem Kratochvílem do Turína, aby po absolvování důkladné zdravotní prohlídky dnes podepsal v Juventusu tříletou profesionální smlouvu.

„Strašně si vážím toho, že jsem mohl přestoupit do tak velkého klubu, jako je Juventus. Zároveň bych chtěl moc poděkovat všem trenérům, kteří mě trénovali v Budějovicích a ve Spartě,“ uvedl Penner.

Letenský klub dostane podle informací redakce iSport.cz za mládežnického reprezentanta 100 tisíc eur, tedy 2,6 milionu korun, plus další bonusy závislé na jeho výkonech.

„Jsem za Nicolase moc rád, protože od chvíle, kdy tu byl na zkoušce, byl Juventus jeho velký sen. A ten se mu nyní splnil,“ dodal Müller s tím, že jeho klient bude v příští sezoně působit v týmu Primavera, což je italská obdoba staršího dorostu.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud