5. prosince 2017 • 14:29

Slovenská hvězda v Itálii. Půl miliardy je za něj málo, chválí Škriniara

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nejlepšího slovenského hráče v Serii A platí už léta Marek Hamšík. Teď ale o sobě dává na Apeninském poloostrově vědět i jeho kolega z reprezentace. 22letý stoper Milan Škriniar po přestupu do Interu Milán skvěle brání i střílí góly a i díky jeho výkonům jsou Nerazzurri na prvním místě tabulky.



Odchovanec Žiliny zamířil do města módy před sezonou ze Sampdorie Janov. Mnoho fanoušků mu nevěřilo, nezdál se jim dost dobrý. On ale v dosavadním průběhu ročníku veškeré předchozí obavy spolehlivě vyvrací.

Patnáct ligových zápasů, patnáct startů. V každém utkání plných devadesát minut. Milan Škriniar má od trenéra Luciana Spallettiho naprostou důvěru – a za přízeň se zkušenému kouči odměňuje spolehlivými výkony.

Je pevným článkem obrany, která dosud v Serii A inkasovala jen deset branek. Jde o nejnižší číslo v lize, stejně branek dostaly týmy AS Řím a Neapole, méně už nikdo.

Kromě bezchybné defenzivní práce je navíc Škriniar znát i před brankou soupeře – v aktuálním ročníku italské ligy vstřelil už tři branky. Naposledy se mladý obránce prosadil v nedělním utkání proti Chievu.

Nejprve se zmocnil míče na vlastní polovině, o pár vteřin později už balon po centru Candrevy z pravé strany elegantně uklízel do sítě. Inter rozdrtil soupeře 5:0 a slovenský bek byl opět na hřišti vidět.

"Z gólu i vítězství mám velkou radost. Předvedli jsme výborný výkon, hrajeme se sebedůvěrou. Skvělou práci odvedl Candreva, který připravil branku mně i Perišičovi,“ vysekl Škriniar poklonu svému spoluhráči v rozhovoru pro klubovou televizi.

Interu patří po jednoznačné výhře první místo v tabulce, Spallettiho hoši mají v čele italské ligy náskok jednoho bodu na Neapol a dvou na Juventus. „Vést tabulku je skvělé. Teď už ale myslíme na další zápas, který hrajeme proti Juve v Turíně,“ připomíná slovenský reprezentant italský šlágr víkendu.

Nadšení z výkonů mladého obránce nepolevuje. Jeden z italských fotbalových webů dokonce uveřejnil článek s názvem Inter, Škriniar a 23 milionů eur, které se teď zdají být málo.

„Když přišel ze Sampdorie za 23 milionů eur (588 milionů korun), mnoho lidí nad ním ohrnovalo nos. On si ale získal srdce fanoušků. Ukazuje, že i ve dvaadvaceti letech může být osobností Interu. Je jako stroj, moderní obránce, který přitom má i defenzivní kvality,“ chválí Škriniara web Calcio D'Angolo.

Léta trápící se italský velkoklub se pomalu nadechuje k postupnému návratu na vrchol. A slovenský stoper na tom má svůj podíl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud