6. ledna 2018 • 13:30

Kouč AS Řím apeluje na Schicka: Chceme vidět toho hráče ze Sampdorie

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Edin Džeko a Patrik Schick. To bude útok snů... Tedy, aspoň tak nějak si to malovali v AS Řím, když se jim v létě podařilo získat český objev ze Sampdorie Janov. Jenže nejdražší posile „Vlků“ v historii to zatím tolik nekope. V Janově byl za hvězdu a miláčka fanoušků, v Římě se zatím na hřišti trápí. „Chtěli bychom, aby se znovu stal hráčem, kterého jsme vídali v dresu Sampdorie,“ uvedl v pátek před sobotním zápasem s Atalantou trenér Eusebio di Francesco.



Nemá cenu si nic nalhávat – je v útlumu, možná by se jeho současná situace dala nazvat herní krizí. Český útočník Patrik Schick , ze kterého v srpnu udělali v AS Řím nejdražší posilu v historii klubu, se trápí. V posledním vystoupení proti Sassuolu vydržel na hřišti poločas a pár minut navrch. Pak jej trenér Di Francesco raději stáhl.

Co se s 21letým fotbalistou děje? Fanoušci, kteří od něho očekávali stejná kouzla jako v minulé sezoně, jsou zklamaní. „Na jeho bedra bylo od veřejnosti, včetně mě, naloženo až příliš očekávání,“ přiznal v pátek trenér AS Di Francesco.

„Patrik musí ještě postupně dozrát a oprostit se od mentálního a psychologického tlaku, který je na něj vyvíjen. Hodně jsme o tom spolu diskutovali,“ pokračoval.

Zda mu dá ještě jednu šanci v sobotním duelu proti Atalantě společně s  Edinem Džekem v základní sestavě, říct nechtěl. Ale prozradil, že hrát z této dvojice bude jenom jeden. „Společně nenastoupí. Buď Edin, nebo Patrik,“ nastínil své plány Di Francesco.

Vzhledem k tomu, že v posledním duelu proti Sassuolu Schick zrovna dvakrát nezářil a na hřišti se mu vůbec nedařilo, dá se očekávat, že přednost dostane bosenská stálice, která však v posledních zápasech střelecky také mlčí a to i v přítomnosti mladého útočníka, se kterým může komunikovat v češtině.

„Minulý zápas se mu nepovedl, to je jasné. Všichni to viděli a nemá cenu jej omlouvat. „To, že jeho hra nefunguje v našem systému, je jedna věc. Ale pokud bude tvrdě a pokorně pracovat, může se znovu stát tím hráčem, kterého jsme vídali v minulé sezoně v dresu Sampdorie,“ přeje si Di Francesco.

„A na to my sázíme, věříme, že to dokáže,“ dodal kouč „Vlků“.

Český útočník AS Řím Patrik Schick během utkání se Sassuolem
Český útočník AS Řím Patrik Schick během utkání se Sassuolem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud