30. července 2018 • 11:44

Ronaldovy dny v Juventusu: už přijel na trénink. Co zažil a co ho čeká?

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tady. Cristiano Ronaldo se dnes poprvé zapojí do tréninku s Juventusem, v Turíně se přidá k malé skupině hráčů, kteří měli delší přestávku po světovém šampionátu. O víkendu ho na letišti opět vítali fanoušci, se synem v náruči je Ronaldo zvednutím ruky pozdravil. Už v sobotu se „stará dáma“ střetne s Realem Madrid. K pikantnímu duelu ale nedojde. Projděte si, jak vypadá Ronaldovo perné léto.



Vyřazení na MS

Světový šampionát načal famózně. Hattrickem vystřílel Portugalsku v prvním utkání proti Španělsku divokou remízu 3:3. Pak se trefil i proti Maroku, v dalších zápasech už ale jeho forma uvadala. V posledním klání ve skupině nedal proti Íránu penaltu a cesta posledních mistrů Evropy skončila už v osmifinále proti Uruguayi (1:2). Krátce po vypadnutí se hned objevovaly spekulace, zda nešlo o Ronaldův poslední velký turnaj. Jak se nyní zdá, jeho reprezentační kariéra bude pokračovat.

Konec v Realu

O Ronaldově konci v Realu se začalo výrazně mluvit po finále Ligy mistrů proti Liverpoolu (3:1), kdy o tom sám hvězdný Portugalec hovořil. Možných adeptů na přestup byla spousta, na začátku července se však vše otočilo směrem k Juventusu. Ronaldo měl v Realu podepsanou smlouvu do roku 2021, která obsahovala výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur. Podle médií se ale tato částka měla během uplynulé sezony výrazně snížit na 100 milionů eur. S platem hvězdy měla pomoct automobilka Fiat, která má stejné majitele jako slavný italský klub.

Cristiano Ronaldo při zdravotních testech ve středisku Juventusu
Cristiano Ronaldo při zdravotních testech ve středisku Juventusu

Přestup do Juventusu

Že Cristiano Ronaldo zamíří z Realu do Juventusu, bylo potvrzeno 10. července. Španělský gigant přijal nabídku italského šampiona ve výši 100 milionů eur (2,6 miliardy korun), k tomu Juventus musel zaplatit ještě dalších 12 milionů eur (312 milionů korun) jako výchovné jeho bývalým klubům Sportingu Lisabon a Manchesteru United. V novém působišti podepsal Portugalec smlouvu do června 2022 a údajně by měl pobírat plat ve výši 30 milionů eur ročně (780 milionů korun). „Nastal čas, abych ve svém životě pokračoval v nové cestě, proto jsem požádal, aby mě Real prodal. Po dlouhém a těžkém uvažování vím, že je čas začít nový cyklus,“ uvedl Ronaldo. Pro přestup do Juventusu hrál i fakt, že si hvězda bude moct nechat většinu příjmů z reklam.

První přílet do Turína

Ronaldo poprvé dorazil do Turína jako hráč Juventusu 16. července, den po finále mistrovství světa. Podstoupil zdravotní prohlídku, při které se ukázalo, že má ve 33 letech tělo jako 20letý kluk, a následně tiskovou konferenci. „Řešil jsem to dlouho, ale nakonec to bylo snadné rozhodnutí. Kamarádi mi dlouho říkali, že by mi Juventus seděl. Jde o velmi důležitý krok pro mou kariéru,“ vysvětlil Portugalec. Fanoušci byli z hvězdného příchodu nadšení. Objevily se ale i opačné názory. S přestupem nesouhlasili zaměstnanci Fiatu. „Jedna osoba vydělává miliony, zatímco tisíce dalších sotva přežijí měsíc. Přitom máme stejného zaměstnavatele. To nelze akceptovat,“ tvrdili zaměstnanci automobilky.

ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
Video se připravuje ...

Prodloužená přestávka

Kromě oficiálních povinností se ovšem Ronaldo v Turíně příliš dlouho nezdržel. I když s Portugalskem vypadl na světovém šampionátu celkem brzy, dostal od vedení klubu a trenéra Massimiliana Allegriho svolení, že se do přípravy před novou sezonou může připojit později. Nepříliš vídaná situace, ale pokud jde o Ronalda, tak jde všechno. Po konci na mistrovství světa si nejdříve užíval rodinnou dovolenou v Řecku. Pak měl i reklamní povinnosti. Jako tvář vlastní značky CR7 ve spojitosti s firmou Nike absolvoval turné v Číně.

První trénink

Ronaldo je zpátky v Turíně. Na letišti Caselle, kde na něj opět čekalo několik fanoušků, přistál soukromým letadlem v neděli. Už dnes ho čeká první trénink. Juventus je nicméně na turné ve Spojených státech amerických, Ronaldo se tak přidá ke skupince hráčů, která měla delší volno po mistrovství světa. Už o víkendu (4. srpna) se navíc Juventus v rámci International Champions Cupu v USA střetne s Realem Madrid. Ronaldo však proti svému bývalému klubu ještě nenastoupí. První start za „starou dámu“ se očekává až 19. srpna v prvním kole Serie A na hřišti Chievo Verona.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud