13. srpna 2018 • 17:25

Konec věčných hostování? Gattuso nabízí Simičovi místo v AC Milán

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už žádné hostování, přichází šance od „rossoneri“. Vypadá to, že Stefan Simič zůstane v kádru AC Milán pro nadcházející sezonu, přičemž podle plánů trenéra Gennara Gattusa by měl český stoper s balkánskými kořeny plnit spíše roli náhradníka. Ve hře je ale ještě jedna nabídka, odchod z Itálie. Tento týden by se mělo rozhodnout.



V létě toho moc nenahrál, ale v posledním přípravném utkání se na hřiště dostal. Na Santiago Bernabéu odehrál deset minut v generálce proti Realu Madrid při prohře 1:3, předtím na turné v USA jen vysedával. Přesto chce mít AC Milán, který startuje Serii A za šest dní proti FC Janov, Stefana Simiče v kádru.

Třiadvacetiletý český obránce se to dozvěděl na schůzce, která proběhla druhý týden v srpnu v Casa Milan. Na ní se Simič setkal s novým sportovním ředitelem klubu Leonardem a čerstvým ředitelem rozvoje a sportovní strategie Paolem Maldinim. Ti, i s posvěcením trenéra Gennara Gattusa, nabídli Simičovi místo v kádru AC. Ovšem s tím, že pro sezonu bude spíš stoperem číslo tři až čtyři.

AC Milán už prodal zpátky do Juventusu svou hlavní hvězdu obrany Leonarda Bonucciho, na hostování do Palmeiras odešel další střední obránce Gustavo Gómez, a na odchodu je i zkušený Kolumbijec Cristián Zapata, kterého vedení klubu chce prodat.

V mužstvu by tak na tuto pozici zůstali kapitán Alessio Romagnoli, jasná jednička mezi stopery AC. Vedle něj by měl nastupovat Argentinec Matteo Musacchio. K nim si „rossoneri“ z Juventusu za bombastických 35 milionů eur přivedli Mattiu Caldaru, velký italský talent a se Simičem by v áčku zůstal i osmnáctiletý začátečník Matteo Gabbia.

Nevyrovnané výdaje a příjmy po hospodaření čínského podnikatele

AC Milán čeká v sezoně kromě zápasů v Serii A a Coppa Italia i skupina Evropské ligy. Do té ho vrátila sportovní arbitráž CAS potom, co prošetřila vyloučení AC ze soutěže kvůli porušení pravidla Financial fair play. Nevyrovnané příjmy a výdaje vznikly kvůli rozšafnému hospodaření čínského podnikatele Li Jung-chunga, který klub kupoval od Silvia Berlusconiho.

AC Milán teď řídí americký fond Elliot, od kterého si bývalý majitel Li půjčil zhruba 200 milionů eur. Elliot, v jehož strategii má být narovnání financí a následný prodej klubu, už z vedení vyhodil Marca Fassoneho, za něhož přišel Leonardo, bývalý hráč a trenér AC, o dva týdny později do managementu přilákal legendu Paola Maldiniho. Padák má v nejbližší době čekat šéfk u finančního sektoru Valentinu Montanariovou. Spekulovalo se o tom, že fond chce udělat i změnu trenéra.

Gattuso ale i díky podpoře managementu, který na něm vystavěl kampaň na prodej permanentek, situaci ustál a všichni tři teď nabízejí Simičovi místo v kádru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud