17. září 2018 • 10:58

Costa jako utržený z řetězu! Ronaldův spoluhráč se kál za plivanec i hlavičku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Juventusu Douglas Costa se omluvil za plivnutí na protihráče při nedělním vítězství v italské lize 2:1 nad Sassuolem. Brazilský reprezentant plivl Federicu Di Francescovi během rozmíšky přímo do obličeje, za což byl v nastaveném čase vyloučen. Trenér Juventusu již oznámil, že Costa dostane pokutu. Hráče zřejmě nemine dlouhý zákaz startů od disciplinární komise. Přitížit mu může i předchozí chování v zápase, kdy se ohnal po soupeři loktem a navíc se pokusil Di Francesca udeřit hlavou.



Costa se v závěru zápasu, ve kterém se poprvé v Serii A zapsal mezi střelce Cristiano Ronaldo , dostal opakovaně do půtky s Di Francescem, mimochodem synem trenéra AS Řím. Nejprve ho zasáhl loktem, poté se ho pokusil udeřit hlavou. Poté si oba hráči něco vysvětlovali, až Costa plivl protivníkovi do obličeje.

Rozhodčí si toho nevšiml, hrálo se dál, ovšem incident neunikl videorozhodčímu. Ten to zahlásil hlavnímu, který Costu okamžitě podle pravidel vyloučil. „Nevím, co mezi nimi bylo, ale nemůže si to dovolit. Dostane pokutu,“ oznámil Massimilliano Allegri, trenér Juventusu.

Nebude to jediný trest. Italská média odhadují pro viníka nejméně třízápasový distanc, vzhledem k předchozím pokusům o úder loktem a hlavou se však přiklánějí až ke stopce na pět utkání.

Vážnost incidentu si Costa uvědomil. Ovšem až se zpožděním. "Udělal jsem hroznou chybu. Chci se omluvil všem fanouškům Juventusu za přehnanou reakci v zápase. Omlouvám se i spoluhráčům, kteří při mně stojí v dobrých i zlých časech. Bylo to ošklivé, jsem si toho vědom a omlouvám se za to všem," napsal osmadvacetiletý Brazilec na Instagramu. "Chci ujistit, že šlo o ojedinělou věc, nikdy ve své kariéře jsem se takhle nechoval," uvedl Costa, který v červnu přestoupil z Bayernu Mnichov za 40 milionů eur. V Juventusu už na jaře hostoval a pomohl mu získat další titul.

Douglas Costa z Juventusu se neudržel a protihráči dal hlavičku
Douglas Costa z Juventusu se neudržel a protihráči dal hlavičku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud