Ondřej Škvor
17. září 2018 • 19:27

První Ronaldovy góly. Cítil jsem tlak, přiznal. Tleskal syn i šťastný Nedvěd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to dlouho, přesně tři sta dvacet minut, ale fotbalový svět se dočkal. Cristiano Ronaldo se konečně trefil za Juventus. Poprvé, a chvíli na to ještě jednou. Jeho tým díky tomu porazil Sassuolo 2:1.  „Věděl jsem, že to je jenom otázkou času, protože jsem tvrdě pracoval,“ tvrdil šťastný po utkání. 



Oslava, kterou všichni znají, protože ji viděli stokrát. Vysoký výskok, otočka, dopad na rozkročené nohy a roztažené ruce. Ale stejně tahle byla jinačí – Cristiano Ronaldo ji poprvé vykroutil v černobílém pruhovaném dresu.

"Jsem opravdu moc šťastný, protože jsem už chtěl dát gól. Upřímně, cítil jsem jistý tlak, že se mi nedařilo trefit. Ale věděl jsem, že to je jenom otázkou času, protože jsem tvrdě pracoval,“ vyprávěl po utkání.

Povedlo se mu to nejdříve v padesáté minutě a do role asistenta se nechtěně proměnil protivníkův stoper Gian Marco Ferrari. Ve snaze zahrát balon na roh ho hlavou poslal do tyče a Ronaldo měl na brankové čáře snadnou práci – vnějším nártem pohodlně doklepl do sítě. Bylo vidět, jak se mu ulevilo. Stadion okamžitě vybouchl – tady zase bylo pořádně slyšet, jak i fanoušci si oddechli, že jejich největší hvězda přepsala střeleckou nulu.

„Pochopitelně se kolem mého přestupu strhla velká pozornost, ale to je život. Jsem tu spokojený, tvrdě pracuju a spoluhráči mi pomáhají, abych si zvykl na tuto ligu,“ prohlásil Muž zápasu.

Byla to Ronaldova 28. střela v Serii A. Před rokem, ještě v Realu, potřeboval CR7 na svůj první ligový gól rovněž 28 střeleckých pokusů. A trefil se stejně tak ve svém čtvrtém utkání, bylo to proti Getafe, shodně při výhře 2:1.

Jenže tehdy už další branku nepřidal, v neděli ano. Navíc moc povedenou. Nějakých šedesát metrů od soupeřovy branky vyrazil do sprintu, na hranici šestnáctky dostal perfektní balon od Emreho Cana a levačkou do protějšího rohu přidal svou druhou černobílou trefu.

Štastný Cristiano Ronaldo poté, co vstřelil své první ligové branky za Juventus
Štastný Cristiano Ronaldo poté, co vstřelil své první ligové branky za Juventus

Velká úleva i tradiční oslava

A zase, úleva, radost, tradiční oslava a decibely na tribunách vyšroubované na maximum. V hledišti tleskali také Pavel Nedvěd a malý Ronaldův synek. „Hlavní je, že jsme vyhráli. Góly jsou fajn, vítězství ještě víc,“ komentoval své góly Ronaldo.

„Ta první trefa ho zbavila bloku, který možná měl. Už v předchozích zápasech měl hodně šancí a byl blízko ke gólům, dnes to přišlo,“ chválil svou hvězdu Massimilliano Allegri, trenér Juventusu.

Je možné, že za střeleckým probuzením kanonýra stojí právě kouč. Ten totiž oproti očekávání postavil Paula Dybalu, a to do role podhrotového hráče, za dvojicí útočníků Ronaldo – Mandžukič . „Hráli jsme tak poprvé a vedli jsme dobře,“ pochvaloval si Allegri.

Juventus, vítěz předchozích sedmi ligových ročníků, vstoupil do Serie A bezchybně. Čtyři kola, čtyři výhry a v čele tříbodový náskok před Neapolí. Teď však přichází výhybka na Ligu mistrů a v ní středeční zápas ve Valencii.

Ronaldo, se 120 (!) góly nejlepší střelec v historii největší pohárové soutěže, se dost těší. „Je to moje nejoblíbenější soutěž. Nemáme snadnou skupinu, ale nemůžu se dočkat. Snad nám bude přát štěstí.“

To by Juventus bral. Vždyť právě unikající triumf v Lize mistrů byl jedním z důvodů, proč se jednoho dne u Nedvědů v kuchyni rozhodlo, že toho Cristiana Ronalda zkusí ulovit. Podařilo se a včera se z toho narodily první dva góly.

ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
Video se připravuje ...

Nedvěd o angažování Ronalda: Může se to zdát jako bláznivý nápad, byl to ale dobrý obchod
Video se připravuje ...

Nedvěd oblékl dres Skalné po třiceti letech. Výkon syna? Moc toho nenaběhal, proto jsme prohráli, smála se legenda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud