Radek Špryňar
5. dubna 2019 • 05:00

Schick v kruhu. Schopnosti už musí ukázat, míní expert. Měl by jít jinam?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacátý měsíc je Patrik Schick hráčem AS Řím. V soutěžních zápasech všehovšudy nastřílel osm branek, z toho tři v ligovém poháru… Fanoušci „giallorossi“ českého útočníka při posledním představení vypískali, nový trenér Claudio Ranieri ho následně usadil na lavičku. Stále více nahlas se začíná mluvit o tom, zda má třiadvacetiletý hráč schopnosti prosadit se na špičkové úrovni. V placené části článku najdete i obsáhlý rozhovor se zkušeným koučem Pavel Hoftychem. „Je to geniální fotbalista pro nejlepší soutěže světa, ale momentálně by nebylo ostudou, kdyby udělal krok zpět,“ říká o Schickovi.



Když Patrik Schick přijel na sraz národního týmu před dvojzápasem s Anglií a Brazílií, byl očividně ve skvělém rozpoložení. Bylo to krátce poté, co vedení římského klubu propustilo trenéra Eusebia di Franceska, pod nímž měl český útočník složitou pozici, a probrat mátožné mužstvo svěřilo ostřílenému Claudio Ranierimu. Ten navíc hned po své inauguraci Schicka chválil a hodlal mu poskytnout adekvátní prostor k vlastní realizaci.

Tak se i stalo.

Ve třech zápasech v řadě mu svěřil místo v základní sestavě. Český reprezentant se hned uvedl gólem do sítě Empoli. Pak však asistoval u nepříjemné porážky se Spalem a když v duelu s Neapolí za nepříznivého 1:3 opouštěl zelený pažit Stadia Olimpika, fanoušci pískali. Za hodinové snažení schytal kritiku i od Ranieriho, který Schicka ve středu v dalším duelu Serie A proti Fiorentině nechal celý zápas zahálet na střídačce.

Motání bombardéru PS14 pokračuje. Motanice v začarovaném kruhu nekončí.

„Schick je z mého pohledu skvělý hráč, který však potřebuje překonat svou plachost. Má skvělou techniku, ale musí to ukázat v zápasech. Opravdu mu věřím a stále od něj hodně očekávám,“ pronesl Ranieri.

Podobné věty ale pouštěl do světa i Di Francesco, stejně tak bývalý římský sportovní ředitel Monchi. Jenže Schick dosud neplní očekávání hráče, za kterého AS utratilo téměř miliardu korun. Proto se v Itálii čím dál více řeší, zda je Čech typem fotbalisty, jenž může být pro hrdý Řím platný. Zda vůbec má kvalitu, aby se na takové úrovni prosadil.

„Z pohledu dneška je Schickovo působení v Římě brané jako selhání. Klubu i samotného hráče,“ říká pro iSport.cz novinář Simone Valdarchi z webového portálu vocegiallorossa.it, který situaci v Římě detailně monitoruje. „AS si momentálně prochází těžkým obdobím, v lize se mu nedaří, stejně tak Schickovi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud