1. července 2019 • 16:10

Přivítejte posilu a pomozte. AS Řím zaujalo pátráním po ztracených dětech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový AS Řím chce využít svůj dosah na sociálních sítích nejen k propagaci svých úspěchů. Na videích, kterými představuje nové posily, ukazuje svým fanouškům i fotografie pohřešovaných dětí nejen v Itálii.



Leonardo Spinazzola a Amadou Diawara jsou novými hráči AS Řím. 26letý obránce a guinejský záložník ale zabírají jen polovinu videí, ve kterých na sociálních sítích klub z věčného města představuje.

Amadou Diawara není na svém prvním videu v AS sám
Amadou Diawara není na svém prvním videu v AS sám

Fanoušci AS na celém světě se vedle posil dozvídají o 16leté Jasmine Sbaragliové, 14leté Livii Scheppové nebo pětileté Eleně Ramponiové ze seznamu dětí pohřešovaných v Itálii. Anglickou verzi videa doplňují obrázky dětí pohřešovaných v USA.

„Myšlenka na novou verzi oznámení přestupu přišla ze článku o 25. výročí videa skupiny Soul Asylum Runaway Train, které zdůraznilo skutečné případy dětí, které byly v té době pohřešované,“ vysvětlil na klubovém webu Paul Rogers, šéf strategie AS.

Americká rocková kapela v roce 1992 natočila videoklip, do kterého se prolínaly obličeje ztracených dětí. Navíc v různých verzích v závislosti na tom, v jakém státě MTV tehdy píseň vysílala. Podle Rogerse měl tehdy klub přispět k nalezení 21 dětí.

Římský celek, který má americké vlastníky, má na Twitteru 1,78 milionu sledujících v italštině a 445 tisíc v angličtině. Zástupci AS Řím uvedli, že spolupracují s národním centrem pro pohřešované a zneužívané děti v USA a podobně zaměřenou italskou organizací Telefono Azzurro. Iniciativu chce klub rozšířit i na další pohřešované děti v Evropě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud