17. července 2019 • 20:25

De Ligt v Turíně! Zvládl prohlídku, agent ho přirovnal k Nedvědovi

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně i Paříži mají smůlu, letní tahanici o  Matthijse de Ligta definitivně vyhrál Juventus Turín. 19letý kapitán Ajaxu prošel v Turíně zdravotní prohlídkou a ve „staré dámě“ by měl podepsat smlouvu na pět let. Do Amsterdamu za něj poputují v přepočtu skoro dvě miliardy korun. Velkou část uzme hráčův agent Mino Raiola. Ten si užíval přízeň fanoušků Juve, jako by do týmu okolo Cristiana Ronalda přestupoval sám.



„Ahoj Bianconeri, tady Matthijs. Jsem rád, že jsem tady,“ pozdravil Matthijs de Ligt v prvním videu fanoušky Juventusu na sociálních sítích. Na severu Itálie přistál v soukromém letadle v úterý večer a měsíce trvající sága přestupu obletovaného stopera nizozemské reprezentace vstoupila do posledního dějství.

Ve středu dopoledne úspěšně prošel zdravotní prohlídkou, těsně před pátou odpoledne nastalo podepisování desítkám fanouškům čekajícím před areálem. K oficiálnímu představení a podpisu smlouvy na pět let má dojít během čtvrtka. Přestupní částka (neoficiálně) činí 67,5 milionu liber (1,9 miliardy korun). Z 19letého čahouna se jedním tahem pera stane jeden z nejdražších beků historie.

Juventusu se mladý a kvalitní stoper hodí. Andrea Barzagli po uplynulé sezoně ukončil kariéru a další stálice Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini jsou už zkušení třicátníci.

„Je to pro něj nejlepší volba. Je důležité, aby obránce šel do Itálie. Může se tu stát nejlepším na světě. Teď je nejlepší mladý bek na světě, a potřebuje trochu času, aby ukázal, že je nejlepší i na vyšší úrovni,“ prohlašoval před zdravotním střediskem Juventusu agent Mino Raiola.

De Ligtův zástupce je dalším hrdinou příběhu. Výrazný padesátník dokáže svým ovečkám zajistit nejlepší podmínky, taky si za to nechává skvěle zaplatit. Navíc si užívá pozornost, fandové Juve vyvolávali jeho jméno, jako by snad novou posilou byl on sám. „Pracovitostí a mentalitou může Matthijs překonat Pavla Nedvěda . A ambicemi připomíná Ibru,“ připomněl Raiola chvástavou švédskou superstar.

Zatímco Zlatan hrál v černobílém dresu před 13 lety, teď přichází de Ligt do týmu postaveného okolo jiné hvězdy – Ronalda .

Velký Cristiano se osobně zasazoval o Nizozemcův příchod. Když Portugalsko porazilo „oranjes“  v Lize národů, vzal si pětinásobný držitel Zlatého míče mladíka stranou a mluvil mu do duše.

A ještě jedna spojitost s Ronaldem. Portugalec absolvoval zdravotní testy 16. července 2018, tři měsíce poté, co s Realem vyřadil Juventus z Ligy mistrů. O rok a den později se na stejných přístrojích potil de Ligt, autor rozhodujícího gólu Ajaxu v dubnovém čtvrtfinále letošního ročníku proti italskému šampionovi. Za pár dní už budou hrát spolu.

Vše o Serii A čtěte ZDE›››

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud