23. srpna 2019 • 14:00

Ribéryho vítalo ve Fiorentině 12 tisíc fanoušků. Chce naplnit slova legendy

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V novém působišti se mu dostalo vřelého přivítání. Bývalý francouzský reprezentant Franck Ribéry se poprvé objevil na stadionu Fiorentiny. Za zvuků hudby z filmu Rocky aplaudovalo šestatřicetiletému záložníkovi 12 tisíc fanoušků, kterým by měl dělat radost v následujících dvou sezonách.



V kariéře toho zažil opravdu hodně. Vyhrál Ligu mistrů, Superpohár UEFA, devětkrát bundesligu a v roce 2013 byl vyhlášen nejlepším hráčem v Evropě. Ve 36 letech ho však čeká nová výzva. Franck Ribéry bude v dresu Fiorentiny předvádět svůj um v Serii A.

Ve čtvrtek se Francouz poprvé objevil na Stadionu Artemia Franchiho, kde byl oficiálně představen fanouškům „fialek“. Ti ho za zvuků písně „Eye of the Tiger“ přivítali bouřlivým potleskem. Ribéry pak ve středovém kruhu udělal několik žonglů s míčem a následně k divákům pronesl pár slov. Poté obešel celý stadion, rozdal mnoho autogramů a dokonce i nějaké to selfie.

Ribéry podepsal s Fiorentinou, kam přišel jako volný hráč po vypršení smlouvy v Bayernu Mnichov, dvouletý kontrakt. Klub v čele s novým americkým majitelem věří, že mu pomůže zpět na výsluní. Vždyť poslední trofej získal celek z Florencie před dlouhými 18 lety, když v sezoně 2000/2001 vyhrál Coppa Italia.

Legendární Franz Beckenbauer dokonce řekl, že angažování Ribéryho, je pro Fiorentinu jako vyhrát v loterii. „Doufám, že jeho slova potvrdím, už jen proto, že za mě nemuseli nic zaplatit,“ smál se v reakci na slova držitele Zlatého míče z let 1972 a 1976 Ribéry.

Hned v prvním kole italské Serie A dojde z pohledu francouzského záložníka na zajímavé setkání. Fiorentina totiž v sobotu hostí Neapol, kterou trénuje jeho bývalý kouč z Bayernu Carlo Ancelotti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud