Jakub Konečný
3. srpna 2020 • 18:00

Hvězda Atalanty nehraje, tone v depresích. Z pandemie, nebo nevěry?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atalantě Bergamo vystřílel pěti góly postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, jenže do něj nezasáhne. Josip Iličič bude největší zápas v dějinách klubu sledovat příští týden pouze v televizi, neboť už před měsícem nastoupil předčasnou dovolenou. Důvod? Oficiálně psychické problémy způsobené pandemií koronaviru, která zrovna Bergamo fatálně zasáhla. Mluví se však i o tom, že se dvaatřicetiletý Slovinec prý těžce vyrovnává s nevěrou své manželky.



V této sezoně patřil k hlavním tahounům Atalanty, která si Serii A i Champions League podmanila až bláznivě ofenzivním fotbalem. V italské soutěži se Josip Iličič trefil patnáctkrát, dalších pět gólů přidal v osmifinále Champions League do sítě Valencie – z toho hned čtyři v odvetě na španělské půdě, kde modročerní zvítězili 4:3.

„Čím jsem starší, tím jsem lepší. Užívám si to,“ uvedl po historickém postupu, jenž celý tým věnoval městu Bergamo, které bylo na začátku března jedním ze světových ohnisek nemoci COVID-19.

Jenže po červnovém restartu Serie A nastoupil Iličič pouze do pěti ligových zápasů – a pak se po něm slehla zem. Naposledy se objevil 11. července na hřišti Juventusu (2:2), zbylých šest utkání soutěže vynechal, ani jednou už nebyl v nominaci. Údajně kvůli zranění kotníku.

Atalanta jeho absenci oficiálně nijak nekomentovala, italská média posléze začala pracovat s verzí, že na zkušeného hráče s odstupem času dolehla pandemie koronaviru a potřebuje si psychicky odpočinout. V Iličičově případě nešlo o nic úplně překvapivého, o jeho určité nervové labilitě se ví už od jeho angažmá v Palermu, které bylo jeho první italskou štací. Pak působil ještě ve Fiorentině, odkud před třemi roky přišel do Bergama.

Teď se však objevil druhý možný důvod fotbalistových útrap – rodinné problémy. Iličič se podle některých zdrojů rozhodl zajet na otočku do Slovinska, aby překvapil manželku Tinu, s kterou vychovává dvě děti. Překvapil ji však zcela jinak, než by si přál, nachytal ji totiž údajně in flagranti, což ho pochopitelně zdrtilo.

Zda jde o pravý důvod Iličičovy absence či jen zlý drb, není zatím jasné. Fotbalista se nicméně v neděli po dlouhé době přihlásil na Instagram, kde zveřejnil svou fotografii s manželkou v takzvaných příbězích.

Ať už je pravda jakákoliv, slovinský reprezentant bude každopádně Atalantě chybět i ve čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž se příští týden v Lisabonu postaví favorizovanému PSG.

„Náš cíl byl mít Josipa pro tento zápas zpět a k dispozici, ale to se pravděpodobně nepodaří,“ připustil sportovní ředitel Atalanty Umberto Marino. „Nicméně on ví, že tým i celé město ho milují a stojí za ním. Je jedním z nás.“

Pro italský celek jde o citelnou ztrátu, vždyť 190 centimetrů vysoký útočník má ránu jako kůň a Atalanta bez něj vyhrála pouze tři z posledních šesti utkání.

„Iličič je pro nás fundamentální, do března to byla jeho sezona, byl devastující v lize i v Evropě. Je to, jako kdyby Juventusu chyběl Paulo Dybala, Laziu Ciro Immobile nebo Interu Romelu Lukaku,“ posteskl si trenér Gian Piero Gasperini.

Atalanta B.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud