11. srpna 2020 • 11:05

Liga mistrů a konec! Schick se vrátí do Říma, AS odpískalo tahání s Lipskem

Autor: šp, jam
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za Lipsko odehraje zápasy v Lize mistrů a tím to končí. Poté se Patrik Schick vrátí zpátky do Říma, s kterým má platný kontrakt až do léta 2022. Vedení AS po dlouhých měsících vyjednáváních ukončilo veškeré debaty s německým klubem. „K dnešnímu dni platí, že Patrik se po skončení Champions League vrací do Říma,“ potvrdil deníku Sport žhavou informaci hráčův agent Pavel Paska.



Vysněný přestup, o který měl tak velký zájem, podle všeho padá. Jednání mezi Lipskem, kam Patrik Schick zamířil na hostování loni v létě, a jeho italským protějškem se táhla prakticky od závěru minulého roku. Vedení AS si po celou dobu zcela striktně drželo následující linku: na obchodu se domluvíme, ale pouze v případě, že hráč do německého klubu přestoupí, a to minimálně za částku pětadvaceti milionů eur. Původní suma, na které se oba kluby domluvily před rokem, byla ještě o čtyři miliony vyšší.

Představa Lipska, zejména po nástupu koronavirové pandemie, však byla odlišná. Cenu za přestup chtělo snížit zhruba o čtyřicet procent. K dohodě ani po vleklých rokováních, do kterých se zapojil i agent hráče Pavel Paska, nedošlo. Lipsko v posledních týdnech změnilo taktiku, chtělo prodloužit hostování a vyjednat si nižší opci. Hráče koupit natvrdo odmítlo.

„Dlouhodobě máme problémy s tím, abychom se dohodli. V podstatě za celou dobu se nic nezměnilo, naše představy jsou od sebe hodně vzdáleny,“ přiznal pro deník Bild sportovní ředitel Lipska Markus Krösche, který ještě celou ságu definitivně neuzavírá. Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Určitě i proto, že Schick odvedl v klubu solidní práci. Ve dvaadvaceti bundesligových zápasech nastřílel deset branek, navrch přidal dvě asistence a pomohl Lipsku k historickému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Čtvrteční duel proti Atlétiku Madrid tak může být pro českého reprezentanta labutí písní za německou štací.

„V příštích dnech a týdnech uvidíme, zda existuje nějaké řešení,“ dodal Markus Krösche.

Řím si ale tvrdohlavě stojí za svým. Aby také ne. Do českého útočníka investoval stovky milionů eur. V létě 2017 uzavřel se Sampdorií Janov byznys, který z Schicka udělal nejdražší investici v historii „giallorossi“. Proto touží vynaložené prostředky získat zpět, v horším případě významnou část. Z Lipska je zřejmě nedostane. Proto vedení AS přerušilo veškerá jednání a svoji pozornost směřuje jinam. 

Zájemci se totiž jistě najdou.

Podle informací z Německa se staví do fronty Bayer Leverkusen, taktéž berlínská Hertha. Zájem údajně projevují i kluby z Premier League, spekulovalo se o Newcastlu. V Itálii zase o AC Milán. Schick se nedávno oženil, vzal si dlouholetou přítelkyni Hanu, jistotu fotbalové budoucnosti ale stále nemá.

Patrik Schick odehraje za Lipsko zápas(y) v Lize mistrů a poputuje zpět do AS Řím
Patrik Schick odehraje za Lipsko zápas(y) v Lize mistrů a poputuje zpět do AS Řím

AS Řím Vše o klubu ZDE

RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud