17. srpna 2020 • 10:23

Nový šéf pro Schicka. AS Řím přebírá miliardář, skončí prodej hvězd?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Římě končí téměř dekádu dlouhá éra. Poprvé od roku 2011 nebude klubu šéfovat James Palotta. Byznysmen, který spoluvlastní i basketbalové Boston Celtics a esportový gigant Fnatic, předává klub do rukou texaského miliardáře Dana Friedkina. Nového šéfa tak bude mít i český útočník Patrik Schick, který se do italské metropole vrací po úspěšném hostování v Lipsku.



Friedkin skrze svoji investiční skupinu začal jednat o koupi AS v prosinci minulého roku. Koronavirová krize ale vše zpomalila, a taky trochu upravila ceny. Předběžná smlouva byla podepsaná 6. srpna a celý transfer má být zakončen v pondělí 17. srpna.

The Friedkin Group zaplatí Palottovi a spol. 591 milionů eur (15,4 miliardy korun), včetně splacení klubových dluhů. Celkové jmění ovládané Friedkinem, filmovým producentem a obchodníkem s automobily Toyota, se odhaduje na 4,1 miliardy dolarů (107 miliard korun). Zatímco sám Dan má být prezidentem klubu operujícím z dálky, tedy z domovského Texasu, jeho syn Ryan se přestěhuje do Itálie a má vést AS coby člen představenstva.

AS Řím vítá nového majitele
AS Řím vítá nového majitele

Fanoušci Giallorossi podle zpráv z Itálie doufají, že nový majitel změní postavení klubu na přestupovém trhu. Konkrétně chtějí zastavit trend odchodů hvězd a tahounů AS, které vedení kolem Palotty prodávalo hlavně za účelem umoření dluhu. V Římě se v nedávné době museli rozloučit s Radjou Nainggolanem (Inter), Alissonem (Liverpool) nebo Kostasem Manolasem (Neapol)

Italoameričan Palotta byl součástí skupiny, která koupila AS Řím v dubnu 2011, v srpnu následujícího roku se stal prezidentem klubu. V roce 2014 už převzal plnou kontrolu. Teď se po skoro dekádě v různých rolích ve vedení klubu stahuje z italské metropole.

„Rád předám rady, aby se Friedkin poučil z mých chyb a neopakoval je,“ řekl upřímně pro italský deník Corriere dello Sport. „Vždy jsem chtěl pro klub jen to nejlepší. Chci, aby AS Řím bylo v budoucnosti úspěšné, ať už je majitelem kdokoli,“ dodal.

AS Řím Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud