Michal Kvasnica
20. května 2021 • 16:05

Trasa Itálie-Ostrava opět ožívá. Parma má zájem o mladý talent Baníku

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baníkovský ročník 2004 je v kurzu! Před rokem zamířil do Interu Milán záložník Samuel Grygar, nyní pobývá v Parmě jeho někdejší spoluhráč Daniel Macej. Agentura Sport Invest, která sedmnáctiletého stopera zastupuje, záležitost nechce komentovat. Podle informací iSportu má však klub, jenž aktuálně sestupuje do Serie B, o obránce s vynikající postavou zájem.



Zas tak překvapivá zpráva to není, Italové totiž poslední dobou směřují svůj interes právě do Ostravy. Na Bazaly a do tréninkového areálu Vista.

Kromě již zmíněného Samuela Grygara, který u mistrovských „nerazzurri“ za necelý rok udělal takový progres, že by měl být brzy posunut do vyšší kategorie, projevil jih Evropy zájem i o jiné.

Například SPAL by rád Denise Látala a ty nejznámější tamní velkokluby monitorují situaci okolo útočníka Daniela Śmigy, jemuž už dvakrát dopřál kouč áčka Baníku Ondřej Smetana ligové minutky.

Daniel Macej je mládežnickým reprezentantem rovněž, na první pohled zaujme hlavně figurou (téměř dva metry), což je u stopera výhodou. A pro skauty zajímavý atribut do notýsku, který se zalíbil i Parmě, byť agentura Sport Invest nechce zatím nic komentovat.

Macej pochází z fotbalové rodiny, jeho bratr Martin je také odchovancem FCB, nyní jako útočník působí v Teplicích. A druhý starší bratr Patrik, bývalý brankář, se zase účastnil EURO do 21 let 2017.

Mezi největší talenty (nejen ostravského) ročníku 2004 patří i Ondřej Kukučka, jenž si však bohužel vážně zranil koleno během tréninku s A-týmem, brankář Martin Hrubý, bek Karel Michlík, středopolař Matěj Šín nebo ofenzivní univerzál Lukáš Levčík.

Všichni figurují i v plánech reprezentačního trenéra Petra Havlíčka. Stanou se jednou tahouny Baníku, nebo budou preferovat zahraniční cestu?

iSport podcast: Proč v Baníku pokračuje Smetana? Byli ve hře jiní a co tandem s Galáskem?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud