15. června 2023 • 21:50

Od Ronalda do Neapole. Čerstvé italské mistry povede Rudi Garcia

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italského fotbalového mistra Neapol převzal Rudi Garcia, jenž naposledy trénoval do dubna an-Nasr s Cristianem Ronaldem. Nahradil úspěšného kouče Luciana Spallettiho, který si dává pauzu. Neapolský klub o novém kouči informoval na webu.



Devětapadesátiletý Garcia se rozloučil v saúdskoarabském celku an-Nasr v polovině dubna po vzájemné dohodě. V rodné Francii dříve vedl Lille, který dovedl v roce 2011 k domácímu titulu i poháru, s Marseille zase prošel do finále Evropské ligy. S italskou Serií A má zkušenosti díky angažmá v AS Řím v letech 2013 až 2016.

„Srdečně vítám a přeji hodně štěstí,“ oznámil ve strohém prohlášení neapolský šéf Aurelio De Laurentiis na klubovém webu. Délku smlouvy nezveřejnil.

Čtyřiašedesátiletý Spalletti vedl Neapol od léta 2021. Letos získal s týmem po 33 letech italský titul a stal se nejstarším koučem, který ovládl Serii A. Jeho tým navíc došel v Lize mistrů do čtvrtfinále a celou Evropu udivoval ofenzivní hrou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud