17. října 2010 • 16:39

Eto'o se v Cagliari pomstil domácím za rasismus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Interu Milán se po dvou ligových duelech bez gólu konečně dočkali vstřelené branky a v Cagliari zvítězili 1:0. Branku zaznamenal kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, jenž se tak domácím fanouškům pomstil za rasistické chorály, kvůli kterým byl zápas po třech odehraných minutách přerušen.



Inter v předchozích dvou ligových zápasech prohrál s AS Řím a uhrál bezbrankovou remízu s Juventusem. Dnes proto potřeboval již naplno zabrat, aby se alespoň dotáhl na městského rivala AC.

Ze střeleckého trápení Inter v 39. minutě vysvobodil Eto'o, který se stahovačkou uvolnil na hranici pokutového území a ranou k tyči zařídil vítězný gól. Eto'o tak jen potvrdil svou velmi dobrou střeleckou formu, neboť zaznamenal již desátý gól v devíti odehraných zápasech sezony.

Z této branky však měl obzvlášť radost, jelikož si zlepšil náladu po rasistických urážkách od příznivců Cagliari. Rozhodčí se chování fanoušků rozhodl netrpět a poprvé využil pravidlo, že v případě rasismu může zápas přerušit nebo ukončit. Toto pravidlo vešlo v platnost před dvěma lety, kdy fandové Juventusu rasisticky uráželi jiného tehdejšího hráče Interu Maria Balotelliho.



Nejvyšší výhry v sezoně dosáhlo Palermo, které doma porazilo Boloňu 4:1. Soupeře pražské Sparty v Evropské lize poslal už v 17. minutě do vedení Pastore, záhy zvýšil Iličič a další branky po změně stran přidali Pinilla a Bačinovič.

Palermo nastoupilo v sestavě: Sirigu - Cassani (90. Darmian), Bovo, Muňoz, Balzaretti - Migliaccio, Nocerino, Bačinovič, Pastore (86. Kasami) - Iličič, Pinilla (77. Maccarone).

Ve zlepšených výkonech pokračuje Juventus, který doma podruhé za sebou nastřílel čtyři branky a porazil Lecce 4:0. Zdeněk Grygera u toho byl po celý zápas.

Trápí se naopak Fiorentina, která podlehla Sampdorii 1:2 a s jedinou výhrou uzavírá tabulku před Parmou a Udine. To se dostalo ze dna zásluhou druhé výhry 1:0 po sobě, tentokrát proti Brescii. Matěj Vydra u toho v dresu Udine nebyl. Jeho spoluhráči neinkasovali ve třetím utkání po sobě.

Samuel Eto'o vzal při utkání fotoaparát a pořídil fotografii spoluhráče Sneijdera.
Samuel Eto'o vzal při utkání fotoaparát a pořídil fotografii spoluhráče Sneijdera.


Z této branky však měl obzvlášť radost, jelikož si zlepšil náladu po rasistických urážkách od příznivců Cagliari. Rozhodčí se chování fanoušků rozhodl netrpět a poprvé využil pravidlo, že v případě rasismu může zápas přerušit nebo ukončit.

Toto pravidlo vešlo v platnost před dvěma lety, kdy fandové Juventusu rasisticky uráželi jiného tehdejšího hráče Interu Maria Balotelliho.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Cagliari - Inter Milán 0:1 (39. Eto'o), Brescia - Udine 0:1 (80. Corradi), Catania - Neapol 1:1 (69. Gomez - 39. Cavani), Cesena - Parma 1:1 (17. Bogdani - 28. Zaccardo), Juventus Turín - Lecce 4:0 (13. Aquilani, 34. Melo z pen., 44. Quagliarella, 82. Del Piero), Palermo - Boloňa 4:1 (17. Pastore, 24. Iličič, 47. Pinilla, 83. Bačinovič - 66. Di Vaio), Sampdoria Janov - Fiorentina 2:1 (81. Ziegler, 82. Cassano - 6. Marchionni), Bari - Lazio Řím 0:2 (52. Hernanes, 62. Floccari).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud