11. dubna 2011 • 11:56

Prezident Bayernu: Pod van Gaalem se to sr*lo

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost nekompromisní byl prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness, když vysvětloval vyhazov trenér Louise van Gaala. Jedovatými a emotivními výroky nizozemského kouče odstřelil slovy, že kvůli jeho chybám, se přestalo týmu dařit. Nebál se použít i vulgární výraz.



Rozhodnutí vyhodit van Gaala ještě před koncem sezony, po níž měl stejně odejít, vzešlo z hlav představitelů Bayernu po utkání s Norimberkem. Po remíze 1:1, kterou navíc hrubicí zavinil nezkušený brankář Thomas Kraft, van Gaalovi oznámili: „Končíš!“

Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness.Foto Reuters
„Na cestě do Mnichova jsme měli dostatek času k diskusi. A když jsme dorazili na místo, byli jsme pevně rozhodnutí,“ řekl Uli Hoeness. Spolu s ním v jednom autě jeli předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge a místopředseda Karl Hopfner.

Všichni tři se shodli na tom, že největší problémy v týmu nastaly v zimě, kdy se van Gaal rozhodl pro změnu na postu brankáře. „Poté, co byl Butt vystrnaděn z branky, se všechno začalo sr*t," nebral si servítky Uli Hoeness v oficiálním prohlášení.

Také tvrdí, že vedení klubu van Gaala na tuto problematiku upozorňovalo, jenže si prý byl svým rozhodnutím natolik jistý, že svým šéfům nevěnoval pozornost. „Tím však celé obraně způsobil neklid. Po zápase s Norimberkem jsme už museli jednat," pronesl Uli Hoeness.

Představitelé Bayernu se bránili výměně brankářů i z toho důvodu, že mají v plánu koupit v létě reprezentačního gólmana Manuela Neuera. Ten měl původně nahradit Butta, který by tak v poklidu dochytal letošní sezonu.

Jenže van Gaal nasazením mladého Krafta naznačil, že Neuera nepotřebuje. Že má vlastně jiné plány, než jeho nadřízení. „Kdyby tu chybu neudělal, téma Manuel Neuer by nikdy nedosáhlo takové problematiky,“ dodal Hoeness.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud