16. května 2012 • 10:23

Hráči se báli smrti, zní z Herthy. Klub protestuje kvůli skandální baráži

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTO | Světlice, dýmovnice, fanoušci na trávníku a vystrašení, prchající hráči do kabin. Takové scénky nabídlo rozhodující utkání baráže o udržení v bundeslize mezi Fortunou Düsseldorf a Herthou Berlín. Díky remíze 2:2 sestupuje Hubníkova Hertha, která proti skandálnímu průběhu konce zápasu podává stížnost.



Co se přesně stalo? Blížil se závěr zápasu, domácí Fortuna držela potřebnou remízu 2:2, která jí po patnácti letech zajišťovala postup do bundesligy. Jenže než rozhodčí naposledy foukl do píšťalky, rozpoutali domácí fanoušci peklo.


Pořadatelé neudrželi masu lidí na tribunách a fanoušci vnikli na hrací plochu. Někteří si na památku vyřezávali kusy trávníku, jiní zapalovali dýmovnice, světlice. Fortuna začala slavit návrat do nejvyšší soutěže, jenže předčasně. Zápas totiž měl ještě pár minut pokračovat.

Oba týmy prchly před rozvášněným davem do kabin, zhruba dvacet minut se nehrálo. Poté, co pořadatelé s policií diváky nahnali zpátky na tribuny, se překvapivě začalo znovu hrát.

Hertha, která k záchraně potřebovala vstřelit alespoň gól, se během závěrečné dohrávky na žádný nápor nezmohla a zhruba po dvou minutách mohli domácí slavit postup oficiálně.

Skandální průběh konce barážové bitvy se nelíbí týmu Romana Hubníka, jež díky remíze 2:2 po roce ztratil ligovou příslušnost. "Hráči se báli smrti," neskrýval rozhořčení právník Herthy Christoph Schickhardt.

Berlínský tým přerušený závěr rozhodil. Leckdo se divil, že fotbalisté vůbec nastoupili na trávník a pokračovali ve hře. Diváky z trávníku vyháněli i samotní hráči domácího týmu. Měli strach, že přerušení utkání bude mít pro klub nedozírné důsledky.

Ze hřiště Fortuny Düsseldorf si fanoušci na památku odnášeli i kusy trávníkuFoto Reuters

"Jsem šokován, co se v posledních minutách stalo. Ale rozhodčí zareagoval skvěle. Někteří hráči Herthy už zápas nechtěli dohrát. Jejich trenér Rehhagel situaci uklidnil, ukázal svoji velïkost," uvedl manažer Fortuny Wolf Werner.

Utkání se dohrálo na žádost policie

Vypjaté utkání se dohrálo na doporučení policie. Ta se totiž obávala, že v případě předčasného ukončení zápasu by mohlo dojít ke krveprolití.

"Rozhodčí chtěl utkání ukončit, policie se ale obávala, že by se mohla situace ještě vyhrotit. Dokonce padala taková slova jako krveprolití," citovala agentura DPA právníka Herthy Christopha Schickhardta.

Berlínský klub se však nadějí na záchranu nevzdává a proti výsledku podává protest k Německému fotbalovému svazu. Ten by měl rozhodnout v pátek. Vedení Düsseldorfu je přesto přesvědčené, že výsledek zůstane v platnosti.

"Chtěl bych zdůraznit, že fanoušci nevběhli na hřiště kvůli násilnostem, ale kvůli radosti. Mysleli si, že zápas už byl ukončen," prohlásil manažer Fortuny Wolf Werner.

Fanoušci Fortuny Düsseldorf předčasně vběhli na trávník v barážovém utkání s Herthou Berlín
Fanoušci Fortuny Düsseldorf předčasně vběhli na trávník v barážovém utkání s Herthou Berlín

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud