29. října 2012 • 12:03

Gólman kličkoval v útoku! Nápor Bayernu řídil odvážlivec Neuer

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V neděli přišli o rekordní šňůru osmi ligových výher, v domácí Allianz Areně Bayern Mnichov padl s Bayerem Leverkusen 1:2. Do závěrečného náporu bavorského klubu se zapojil i gólman Manuel Neuer. Šestadvacetiletý hráč opět předvedl, že mezi brankáři má jednu z nejlepších kopacích technik.



Bayern Mnichov si užívá parádní vstup do sezony. Osm ligových výher bavorský gigant vyšvihlo do čela tabulky. Vítěznou sérii ukončilo až utkání s Bayerem Leverkusen.

Hosté dvakrát vedli. Na úvodní trefu Kiesslinga zareagoval v 77. minutě Mandžukič. Čtyři minuty před koncem se trefil Sam, na jeho gól už Bayern nenašel odpověď.

Domácí se v závěru hnali za druhým vyrovnáním, do útočné snahy se zapojil i gólman Manuel Neuer. Při obléhání branky Leverkusenu převzal roli stopera a z půlící čáry rozdával spoluhráčům balony.

V jednu chvíli mu při zpracování míč uskočil od nohy a musel se vydat až na hranici vápna. Riskantní tah Neuerovi vyšel, balon vybojoval zpátky a rozjel další útočnou akci domácích.

Neuerova snaha kýžené vyrovnání nepřinesla, Leverkusen náskok udržel a z Mnichova si odvezl tři body za překvapivou výhru 2:1.

"Porazili jsme se sami. Při gólech se na nás nalepila smůla, padly z nešťastných situací. Ale z porážky nikdo nedělá vědu, takové zápasy se můžou stát," ohlédl se za první ligovou porážkou sezony Neuer.

"Na čele tabulky máme pořád slušný náskok, ale je třeba se ze zápasu poučit," přidal mnichovský trenér Jupp Heynckes.

Reprezentačnímu gólmanovi hra nohou vůbec nevadí, občas si dokonce troufá i na penalty. V jarním finále Ligy mistrů proti Chelsea šel na závěrečný rozstřel a Petra Čecha suverénně překonal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud