1. února 2013 • 11:59

Trenér Bayernu Heynckes: Guardiola? Já jsem tady šéf!

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně bude uveden do funkce až v létě. Už teď je ale dvaačtyřicetiletý trenér Pep Guardiola cítit v Mnichově na každém kroku. Rozruch kolem jeho příchodu zvednul ze židle i současného kouče Bayernu Juppa Heynckese. „Šéfem jsem tady zatím pořád já,“ rozčiloval se. Oprávněně?



V bundeslize pokračují ve vítězném tažení. Na jaře jsou zatím stoprocentní, na druhý Leverkusen mají luxusní jedenáctibodový náskok, na třetí Dortmund dokonce ještě o jeden víc. V osmifinále Ligy mistrů je navíc čeká velmi atraktivní duel s londýnským Arsenalem. Přesto musí trenér Bayernu Mnichov Jupp Heynckes neustále odpovídat na otázky týkající se jeho nového nástupce – Pepa Guardioly. No řekněte, neštvalo by vás to?

„Kdo mě zná, dobře ví, že boss jsem tady pořád já. Já jsem šéf. Byl jsem jím všude, kde jsem trénoval,“ zdůraznil na jedné z tiskových konferencí. Zřejmě se už nemohl dívat na poprask, jenž se strhl po oznámení letního příchodu strůjce barcelonského zázraku. „Bylo by šťastnější, kdyby se vše zveřejnilo během zimní přestávky, tedy ještě před Vánoci a před dovolenou,“ rýpnul si sedmašedesátiletý odborník do vedení klubu, jenž dohodu s Guardiolou oznámil krátce před startem jarní části bundesligy.

„Když angažujete takový kalibr jako je Guardiola, nemůžete se divit, že je z toho velké téma. To musí Jupp překousnout. Ale nevypadá zrovna nadšeně,“ nechal se slyšet čestný předseda Bayernu Franz Beckenbauer. V rozhovoru pro deník Bild však o několik dní později přeci jen našel pro Heynckesova slova pochopení. „Jupp tady udělal vítěznou sérii jaká tady už dlouho nebyla, a stejně se potom mluví jen o Guardiolovi. To by mě taky nervovalo,“ přiznal.

Podle něj je logické, že i hráči mezi sebou určitě nyní o ničem jiném nemluví. „Je ale důležité, aby na to teď zapomněli a věnovali se jen fotbalu. Přesto je skvělé, že takový trenér míří právě do Bayernu. Zaslouží si respekt! Bayern je pro něj větší výzva než třeba Chelsea. Nemáme tady žádného Abramoviče, každý přestup musí být daleko opatrněji promyšlený,“ soudí „císař“.

Právě možné posily a obsazení realizačního týmu, který si dvaačtyřicetiletý trenér vybere, jsou dalším prakticky denně diskutovaným tématem. Příchod Raúla jako asistenta se zdá být od začátku jen přáním a výmyslem médií. Guardiola, jenž dění sleduje za svého bytu v New Yorku (aby příliš nenarušoval atmosféru během jarních bojů), se nechal slyšet, že nehodlá dělat převratné změny.

Prý bude hodně důvěřovat odborníkům, s nimiž klub spolupracuje v současnosti. Není však vyloučeno, že přeci jen přetáhne někoho z Barcelony. Německá média spekulují třeba o Lorenzo Buenaventurovi. Tenhle odborník na fitness a rehabilitaci se prý zásadně podílel na vynikající fyzické zdatnosti Lionela Messiho.

Konečné slovo bude mít ale až Guardiola po 1. červnu, kdy se oficiálně stane novým trenérem Bayernu. Koho si přivede? „Messiho asi ne. Na toho by nám asi peníze nestačili,“ směje se Franz Beckenbauer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud