2. února 2013 • 17:32

Morávek dal po dvou letech gól, sebral výhru Wolfsburgu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po téměř dvou letech se fotbalista Jan Morávek zapsal v německé lize mezi střelce. Český záložník pomohl Augsburgu, který bojuje o záchranu, vyrovnávacím gólem k remíze 1:1 ve Wolfsburgu. Augsburg po zimní pauze ještě neprohrál a ze tří zápasů získal pět bodů.



Bayern Mnichov zvýšil po výhře 3:0 v Mohuči náskok v čele tabulky na 14 bodů. Dvěma trefami přispěl k vítězství chorvatský kanonýr Mario Mandžukič a s 14 góly se posunul na první místo mezi bundesligovými střelci. Bayern vyhrál podeváté v sezoně na soupeřově hřišti bez inkasovaného gólu, čímž stanovil nový rekord soutěže.

Pronásledovatelé vedoucího celku Leverkusen a Dortmund hrají v neděli proti sobě.

Obrana Mohuče se Zdeňkem Pospěchem odolávala až do konce prvního poločasu, kdy ji v 41. minutě překonal Thomas Müller a připsal si jedenáctou branku v sezoně. Po přestávce soupeře dvěma góly v rychlém sledu dorazil Mandžukič.

Souboj českých fotbalistů v duelu Wolfsburgu s Augsburgem začalo lépe pro domácího Jana Poláka. "Vlky" poslal do vedení v 23. minutě Brazilec Naldo. Už za dvě minuty však vyrovnal Morávek, který skóroval poprvé od sezony 2010/11, v níž ještě oblékal dres Kaiserslauternu.

Navzdory jeho příspěvku klesl Augsburg na předposlední místo, kde vystřídal Hoffenheim, který zvítězil 2:1 nad Freiburgem. Navíc se Augsburgu přiblížil poslední Fürth, který senzačně zdolal 2:1 Schalke 04. O teprve druhé výhře Fürthu rozhodl v nastavení srbský útočník Nikola Djurdič. Schalke nepomohl ani gól zimní posily Michela Bastose z Lyonu, jenž otevřel skóre krátce po přestávce.

Bývalý slávistický obránce Martin Latka se ve svém druhém utkání na Düsseldorf dočkal vítězství. Jeho tým se vzdálil od sestupového pásma zásluhou výhry 3:1 nad Stuttgartem, ke které výrazně přispěl autor dvou branek Australan Robbie Kruse. Fortuna bodovala poprvé v novém roce.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Düsseldorf - Stuttgart 3:1
Branky: 10. a 37. R. Kruse, 76. Fink - 60. Gentner

Hoffenheim - Freiburg 2:1
Branky: 10. a 26. Holland - 4. M. Kruse

Mohuč - Bayern Mnichov 0:3
Branky: 50. a 57. Mandžukič, 41. Müller

Schalke - Fürth 1:2
Branky: 47. Bastos - 52. Klaus, 90.+1 Djurdjič

Wolfsburg - Augsburg 1:1
Branky: 23. Naldo - 25. Morávek

Hamburk - Frankfurt 0:2
Branky: 22. a 36. Lakič

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud