15. prosince 2014 • 21:50

Tak Neuer bojuje o Zlatý míč! Soupeři dal skluz daleko od branky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co ještě Manuel Neuer předvede? Brankáři Bayernu Mnichov je prostor kolem velkého vápna evidentně malý. Jeden ze tří kandidátů na zisk Zlatého míče znovu ukázal výjimečný kousek při víkendovém vítězství nad Ausburgem 4:0. Vyběhl zhruba 30 metrů od branky a čistým skluzem odzbrojil Tobiase Wernera.



Lionel Messi i Cristiano Ronaldo jako další uchazeči o Zlatý míč střílí jeden gól za druhým, Neuer má v tomto ohledu omezenější možnosti, jak se předvést. Ale rozhodně se nevzdává. A znovu potvrzuje, že kromě tradičních brankářských povinností zvládá i práci jinak vyhrazenou pro obránce.

V této sezoně již předvedl několik excelentních kliček, nyní přidal další velkolepý kousek. Neváhal se rozběhnout až 30 metrů od branky, kde zastavil skluzem soupeřova záložníka Tobiase Wernera čistým skluzem a pak odehrál míč do zámezí. „Typický Neuer,“ glosoval Bayern na svém instagramovém účtu excelentní moment.

Pro hráče Ausburgu šlo o hodně hořký moment a ihned protestoval u sudího, že měl Neuerovi odpískat faul. Neúspěšně.

VIDEO | Podívejte se na Neuerův výlet z branky

Neuerovy přednosti vychvaloval při víkendové návštěvě Prahy také kapitán německých mistrů světa 1990 Lothar Matthäus. „Je to opravdu jedenáctý hráč v poli. Když má jeho tým balon, pokaždé ho můžou spoluhráči zapojit do kombinace. Výborně předvídá hru, ať už směrem dopředu, nebo když se musí předvést jako gólman. Dokáže včas odhadnout situaci, a proto nepotřebuje předvádět žádné spektakulární zákroky. Jednoduše vidí dopředu víc než ostatní gólmani, kteří pak musejí efektně zasahovat.“

Mätthaus: Neuer je skvělý, ale Zlatý míč získá Ronaldo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud