2. června 2015 • 14:20

V Německu kritizují sudího za baráž: Nemusíte jíst, abyste zvraceli

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hamburku a s nimi i brankář Jaroslav Drobný a záložník Petr Jiráček slaví záchranu v bundeslize a dál se jako jediný tým v její historii pyšní tím, že nikdy nesestoupili. Jedna čmouha tu ale je. Karlsruhe, smutný poražený tým z baráže, se zlobí, že vyrovnávací gól na 1:1, který přinesl prodloužení, padl po nesprávně odpískaném přímém volném kopu. Hamburk nakonec v pondělí zvítězil 2:1 a udržel se v nejvyšší německé soutěži.



Sudí Manuel Gräfe se ocitl na pranýři. Na sociálních sítích kolují koláže s jeho obličejem v dresu Hamburku nebo se složenkou s obnosem za udržení HSV v lize. Proč? Gräfe sporným verdiktem významně zasáhl do děje baráže.

Už běžela poslední minuta odvetného zápasu baráže, po remíze 1:1 v prvním mači a při vedení 1:0 mířilo Karlsruhe do první ligy. A Hamburk poprvé v historii o patro níž. Ovšem pak vystřelil Slobodan Rajkovič a z pár metrů nastřelil do ruky Jonase Mefferta, který se proti střele otáčel. Gräfe písknul přímý volný kop, který precizní střelou využil Marcelo Díaz. Vyrovnal na 1:1 a poslal zápas do prodloužení, kde o setrvání Hamburku mezi elitou rozhodl gólem Nicolai Müller.

„Zcela jistě to neměl být přímý kop. Trefil mě do ruky asi z metru, když jsem se otáčel,“ líčil Meffert. „Pak pro nás taky zapískal penaltu, která nebyla. To vypadalo, jakoby neměl čisté svědomí,“ doplnil Meffert s odkazem na to, že Gräfe ve 120. minutě nařídil velice přísnou penaltu pro Karlsruhe, kterou domácí neproměnili. Ovšem i kdyby ji proměnili, výsledek 2:2 by znamenal záchranu HSV.

Karlsruhe pohltily pocity bezmoci. „Když to vidíte, nemusíte ani moc jíst, aby se vám chtělo zvracet,“ řekl například manažer KSC Jens Todt. „Myslím, že kdyby tahle situace nenastala, byli bychom prvoligoví,“ řekl trenér Karlsruhe Markus Kauczinski.

VIDEO: klíčové momenty odvetného zápasu mezi Hamburkem a Karlsruhe

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud