Jan Malý
6. dubna 2017 • 12:32

Pozor, pálí Theo! Werder překvapivě válí, Gebre Selassie si libuje v nové roli

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čas vypadl ze základní sestavy Werderu Brémy, ale teď už do ní zase neochvějně patří. Český reprezentant Theodor Gebre Selassie přispívá k aktuální pohodě tradičního klubu, který v posledních sedmi zápasech šestkrát vyhrál. V úterý Brémy přejely Schalke 3:0 a Gebre Selassie vstřelil hlavičkou první gól utkání.



Theodor Gebre Selassie z Brém se coby defenzivní hráč může pochlubit slušnou bilancí. V tomto bundesligovém ročníku vstřelil už tři góly, sedm kol před koncem soutěže má tak stejně branek jako v sezoně 2014/2015, své dosud nejgólovější v Německu.

Naposledy se prosadil v úterý proti Schalke, ve 24. minutě si naskočil na centr Zlatka Junuzoviče a povedenou hlavičkou nasměroval Werder k výhře. „Jsem strašně rád za vítězství a gól,“ usmíval se český reprezentant po vítězství 3:0. „Takhle jsme si tento večer představovali,“ lebedil si dál.

Radost zahaluje jeho i celý Werder už nějakou dobu. Tradiční klub od řeky Vezery v posledních sedmi zápasech neprohrál, šestkrát dokonce vyhrál. „V tomhle utkání bylo vidět, jak důležité je sebevědomí. Hráli jsme dobrý fotbal. Ovšem nemůžeme si myslet, že jsme už něčeho dosáhli,“ přidal Gebre Selassie s varovným nádechem.

Brání se euforickým výstřelům. Brémy si posledními dobrými výsledky výrazně pomohly v líté záchranářské řeži, ovšem extrémně nahuštěná tabulka je nutí dívat se dál obezřetně pod sebe. Na druhou stranu i evropské poháry se Werderu zajímavě přiblížily. „Nepotřebujeme o Evropské lize mluvit. Měli bychom se dál soustředit sami na sebe a pokusit se vyhrát co nejvíc zápasů. Momentálně jsme v laufu a doufáme, že nám to vydrží. Na konci uvidíme, co z toho vzejde,“ zůstal český obránce v klidu.

Brémy si zastřílely na hřišti Freiburgu, kde byl u výhry 5:2 také Theo Gebre Selassie (druhý zprava)
Brémy si zastřílely na hřišti Freiburgu, kde byl u výhry 5:2 také Theo Gebre Selassie (druhý zprava)

Proměny jeho pozice v této sezoně odráží útrapy a slasti, kterými Werder prochází. V prvních jedenácti kolech odehrál všechny minuty. Pak ale ze základní sestavy vypadl. „Příčinou byly špatné výsledky. Trenér udělal dvě změny, jedna se týkala mne. Čtyři zápasy pak Brémy neprohrály, takže nebyl důvod něco měnit,“ vzpomínal obránce na nedávném reprezentačním srazu.

V žádném případě však nezahořkl. „Je to skvělý týmový hráč se super charakterem,“ chválil jeho přístup brémský trenér Alexander Nouri v době, kdy Gebre Selassie seděl na lavičce a do hry se dostával příležitostně na pár minut. „Potom se opět nedařilo a trenér udělal změnu v můj prospěch,“ popsal reprezentační bek svůj návrat do základní sestavy. Během aktuální sedmizápasové série do ní už zase pevně patřil.

V posledních kolech má i pozměněnou pozici. Brémy přešly na systém se třemi stopery a Gebre Selassie pendluje na pravé straně coby halvbek. „Mám tam i víc prostoru na útočení. Ale nevybírám si,“ prohlásil už dříve.

Čeští střelci v TOP 5 evropských zemí

Patrick Schick Sampdoria, Itálie 8 branek
Jakub Jankto Udine, Itálie 5 branek
Matěj Vydra Derby, Anglie (2. liga) 5 branek
T. G. Selassie Brémy, Německo 3 branky
Vladimír Darida Hertha, Německo 2 branky
Ladislav Krejčí Boloňa, Itálie 1 branka
Jaroslav Plašil Bordeaux, Francie 1 branka
Ondřej Petrák Norimberk, Německo (2. liga) 1 branka
Tomáš Kalas Fulham, Anglie (2. liga) 1 branka
Daniel Pudil Sheffield W., Anglie (2. liga) 1 branka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud