19. února 2018 • 20:18

SESTŘIHY: Bayern otáčel v nastavení, výhru Dortmundu zařídil Reus

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayern Mnichov otočil v 23. kole bundesligy utkání ve Wolfsburgu až penaltou v nastaveném čase. Dortmund zvítězil ve 23. kole německé ligy na hřišti Mönchengladbachu 1:0. Výhru zařídil první trefou od května Marco Reus. Dortmund se posunul na druhé místo tabulky, může o něj ale přijít v případě úspěchu Lipska v pondělní dohrávce ve Frankfurtu. Schalke po dvou porážkách vyhrálo, Hoffenheim doma porazilo 2:1. Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas a připsal si asistenci. Theodor Gebre Selassie a Jiří Pavlenka odehráli za Brémy celé utkání, porážce ve Freiburgu ale nezabránili. Leverkusen uspěl v Hamburku.



Góly

Domácí:

Hosté: 32. Reus

Sestavy

Domácí: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi – J. Hofmann (71. Herrmann), Kramer, Zakaria (83. Cuisance), T. Hazard – Stindl (C), Bobadilla (79. Drmić).

Hosté: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Akanji, Toljan – Weigl, G. Castro – Schürrle (87. Toprak), M. Götze (74. Pulisic), Reus (C) (79. Dahoud) – Batshuayi.

Náhradníci

Domácí: Sippel, Egbo, Grifo, Cuisance, Herrmann, Drmić

Hosté: Weidenfeller, Zagadou, Toprak, Şahin, Dahoud, Isak, Pulisic

Karty

Domácí: Bobadilla, Oxford

Hosté: Batshuayi, G. Castro, Bürki

Rozhodčí

Dankert – Rohde, Hacker

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Návštěva

54 018 diváků

První šanci v souboji Borussií měl domácí Mönchengladbach, Stindlovu střelu ale zneškodnil gólman Bürki. Na druhé straně otevřel skóre v 32. minutě Reus, který po Schürrleho přihrávce efektním obloučkem nedal Sommerovi šanci. Osmadvacetiletý záložník, jehož v kariéře brzdí četná zranění, zaznamenal první trefu od 20. května proti klubu, v němž před příchodem do Dortmundu působil.

SESTŘIH: Mönchengladbach - Dortmund 0:1. Hosté se vrátili na druhé místo tabulky za Bayern
Video se připravuje ...

V druhém poločase hosty podržel Bürki, jenž čelil deseti střelám na branku, do sítě ale nepropustil ani jednu. Mönchengladbach tak prohrál poslední čtyři duely bez vstřeleného gólu. Dortmund bodoval poosmé v řadě.

Góly

Domácí: 22. Chandler, 26. K-P. Boateng

Hosté: 13. Augustin

Sestavy

Domácí: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – D. da Costa, K-P. Boateng (68. G. Fernandes), Hasebe, Chandler – M. Wolf (83. Gaćinović), Rebić (80. Jović) – Haller.

Hosté: Gulácsi – Laimer, Orban, Upamecano, Klostermann – Keïta (61. Forsberg), Ilsanker, Demme (46. Y. Poulsen), Sabitzer – Lookman (76. Werner), Augustin.

Náhradníci

Domácí: Fernandes, Jović, Gaćinović, Willems, Russ, Barkok, Zimmermann

Hosté: Konaté, Bernardo, Poulsen, Forsberg, Werner, Kaiser, Mvogo

Karty

Domácí: Rebić, M. Wolf, Hasebe, Chandler, K-P. Boateng, Falette

Hosté: Orban, Klostermann

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Frankfurt poraziliv dohrávce Lipsko 2:1 a posunul se na třetí místo tabulky. Hosté naopak jako jediný tým z popředí pořadí ve 23. kole nevyhrál a z druhého místa se ve vyrovnaném poli pronásledovatelů suverénního Bayernu Mnichov propadl až na pátou pozici.

Vše podstatné se odehrálo v první půlhodině. Lipského vicemistra poslal brzy do vedení francouzský útočník Jean-Kevin Augustin, ale americký zadák Timothy Chandler a ghanský záložník Kevin-Prince Boateng v rozmezí čtyř minut otočili skóre ve prospěch Eintrachtu.

SESTŘIH: Frankfurt - Lipsko 2:1. Eintracht otočil během čtyř minut
Video se připravuje ...

Zápasu přihlíželo 45.100 diváků, kteří ale prakticky rezignovali na povzbuzování hráčů a soustředili se na protesty proti neoblíbenému pondělnímu termínu utkání. Vedle pískotu, skandování a dalších projevů nespokojenosti zasypali diváci před začátkem druhého poločasu hřiště stovkami tenisových míčků, v hledišti se objevily plakáty s nápisy například "Kašleme na pondělní zápasy, "Fanouškovská kultura trpí, sledovanost stoupá" nebo "I můj holič má v pondělí volno".

Góly

Domácí:

Hosté: 40. Quaison, 65. Quaison

Sestavy

Domácí: Almenning Jarstein – Pekarík, Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (56. Weiser) – Lazaro, Darida, Kalou (73. Leckie) – Ibišević (16. Selke).

Hosté: Zentner – Balogun, Hack, Bell – Donati, Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison (68. Muto), Serdar (85. De Blasis), Berggreen (89. Ujah).

Náhradníci

Domácí: Kraft, Esswein, Leckie, Mittelstädt, Weiser, Selke, Dardai

Hosté: de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, Müller, Bungert, De Blasis

Karty

Hosté: Balogun, Latza, Gbamin

Rozhodčí

Petersen – Emmer, Reichel

Stadion

Olympijský stadion, Berlín

Domácí na Olympijském stadionu nedokázali navázat na předchozí vítězství v Leverkusenu a zůstali jedenáctí. Celý zápas v jejich dresu odehrál Vladimír Darida, už po čtvrthodině hry ale Hertha přišla okapitána Vedada Ibiševiče, který se zlomeným nosem skončil v nemocnici.

SESTŘIH: Hertha - Mohuč 0:2. Cenné body vystřelil dvěma góly Quaison
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 9. Didavi

Hosté: 64. Wagner, 90+1. Lewandowski

Sestavy

Domácí: Casteels – S. Jung (78. William), Knoche, Bruma, Itter – Guilavogui, Arnold (C) – Steffen (84. Osimhen), Didavi, Malli – Origi.

Hosté: Ulreich – Rafinha, Javi Martínez, Süle, Bernat – Rudy – Tolisso, Th. Alcântara (62. T. Müller) – Robben, Wagner (79. Lewandowski), Ribéry (C) (66. Alaba).

Náhradníci

Domácí: Bazoer, Dimata, William, Grün, Osimhen, Rexhbecaj, Mehmedi

Hosté: Alaba, Boateng, Kimmich, Hummels, Lewandowski, Müller, Starke

Karty

Domácí: S. Jung, Steffen, Arnold, Itter

Hosté: Th. Alcântara, Ribéry, T. Müller

Rozhodčí

S. Stegemann

Stadion

Volkswagen Arena, Wolfsburg

Bayern Mnichov otočil v 23. kole německé fotbalové ligy utkání ve Wolfsburgu až penaltou v nastaveném čase. Čeští reprezentanti Theodor Gebre Selassie a Jiří Pavlenka odehráli za Brémy celé utkání, porážce ve Freiburgu ale nezabránili. Leverkusen uspěl v Hamburku a posunul se na druhé místo, na Bayern ztrácí 21 bodů.

"Vlci" se proti suverénnímu lídrovi bundesligy ujali vedení v 9. minutě po přesné Didaviho hlavičce. Bayern nastoupil s ohledem na nadcházející utkání v Lize mistrů proti Besiktasi bez několika opor a v prvním poločase se střelecky neprosadil.

Velkou příležitost na vyrovnání spálil v 55. minutě Arjen Robben, jenž trefil z pokutového kopu pouze tyč. Přesto se svěřenci Juppa Heynckese dočkali, o devět minut později Robben předložil míč před bránu Wagnerovi a ten hlavou zblízka nedal Casteelsovi šanci.

V 79. minutě se dostal na hřiště Lewandowski, a právě nejlepší bundesligový střelec nakonec utkání rozhodl. V první minutě nastavení dostal favorit znovu možnost kopat penaltu a polský kanonýr si připsal svůj 20. ligový gól v této sezoně. Bayern zaznamenal pod Heynckesovým vedením 13. ligovou výhru za sebou, což je pro zkušeného trenéra jeho nejdelší vítězná série v kariéře.

SESTŘIH: Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:2. Lídr se na výhru nadřel, rozhodl v nastavení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Petersen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Schwolow – Stenzel (85. Kübler), Gulde, Söyüncü, Günter – Höler (77. Kath), Koch, Abraši, Haberer – Terrazzino (69. Kleindienst), Petersen.

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – Bargfrede (77. Gondorf) – Jóhannsson (74. Rašica), J. Eggestein (64. Belfodil), Delaney, Kainz – M. Kruse.

Náhradníci

Domácí: Lienhart, Kübler, Schuster, Stanko, Kleindienst, Gikiewicz, Kath

Hosté: Bauer, Gondorf, Rašica, Drobný, Langkamp, Belfodil, Friedl

Karty

Domácí: Abraši, Haberer

Hosté: Veljković, Delaney

Rozhodčí

Hartmann – Stein, Schüler

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg

Pavlenka čelil v bráně Brém dvěma pokutovým kopům. Při prvním ho poslal Petersen na druhou stranu a připsal si 50. bundesligovou branku. Ani při druhé penaltě si Pavlenka na míč nesáhl, Haberer napálil v 88. minutě pouze břevno. Freiburg přesto nejtěsnější výsledek uhájil.

SESTŘIH: Freiburg - Brémy 1:0. Pavlenka čelil dvěma pokutovým kopům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 70. Hahn

Hosté: 40. Bailey, 50. Havertz

Sestavy

Domácí: Mathenia – Mavraj (46. Hahn), Papadopoulos, van Drongelen – Sakaj (C), G. Jung, Salihović (79. Hunt), Walace, Santos – Arp (54. Wood), Kostić.

Hosté: Leno (C) – P. Retsos, Jedvaj, S. Bender, Wendell (16. Henrichs) – Kohr, Aránguiz – Brandt (73. Alario), Havertz (88. Baumgartlinger), Bailey – Volland.

Náhradníci

Domácí: Pollersbeck, Diekmeier, Ambrosius, Janjičić, Hunt, Wood, Hahn

Hosté: Özcan, Henrichs, Frey, Baumgartlinger, Bellarabi, Alario, Pohjanpalo

Karty

Domácí: Mavraj, Salihović

Hosté: P. Retsos, Aránguiz

Rozhodčí

Felix Brych. Asistenti: M. Borsch, S. Lupp. Čtvrtý rozhodčí: A. Sather

Stadion

Volksparkstadion, Hamburg

Návštěva

45691 diváků

Leverkusen po dvou zápasech opět vyhrál, za třemi body ho nasměroval krátce před pauzou po chybě obrany Bailey. V 50. minutě zvýšil Havertz a Hamburk se už zmohl pouze na snížení z kopačky Hahna. Hamburk ztrácí po 23. kole na záchranu šest bodů, což se ještě žádnému týmu v historii bundesligy v této fázi nepodařilo dohnat.

SESTŘIH: Hamburk - Leverkusen 1:2. Hosté slaví desáté vítězství v sezoně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12. Kehrer, 28. Embolo

Hosté: 78. Kramarić

Sestavy

Domácí: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – Schöpf (90+6. Oczipka), Goretzka, Stambouli, D. Caligiuri – Embolo (83. Harit), Di Santo (75. Pjaca), Burgstaller.

Hosté: Baumann – Bičakčić (58. Žulj), Vogt, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Amiri (67. Rupp), N. Schulz (53. Zuber) – Uth, Szalai, Kramarić.

Náhradníci

Domácí: Oczipka, Nübel, Harit, Riether, Pjaca, Tekpetey, Teuchert

Hosté: Akpoguma, Nordtveit, Polanski, Rupp, Stolz, Zuber, Žulj

Karty

Domácí: Goretzka, Burgstaller

Hosté: N. Schulz, Bičakčić, Vogt, Grillitsch, Kadeřábek, Hübner

Rozhodčí

Brand – Schröder, Assmuth

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

Schalke získalo v zápase s Hoffenheimem dvoubrankové vedení už v průběhu prvního poločasu. Nejprve se prosadil ze vzduchu Kehrer a poté "namazal" obránce Vogt špatnou rozehrávkou před prázdnou bránu Embolovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč do brány. Hoffenheim inkasoval ve 23 zápasech už 37 branek, což je stejný počet jako za celou minulou sezonu. Hosté korigovali v 78. minutě, po Kadeřábkově centru z levé strany hlavičkoval přesně Kramarič.

SESTŘIH: Schalke - Hoffenheim 2:1. Kadeřábek asistoval u gólu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30. Osako

Hosté: 37. Füllkrug

Sestavy

Domácí: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector (C) – Risse, Höger, S. Özcan (85. C. Pizarro), Jojić (70. Koziello) – Terodde (61. Zoller), Osako.

Hosté: Tschauner (C) – Sorg, Sané, Elez – Korb (65. Karaman), Schwegler, Fossum (90. Hübner), Ostrzolek – Klaus (71. Harnik), Bebou – Füllkrug.

Náhradníci

Domácí: Maroh, Zoller, Kessler, Horn, Lehmann, Pizarro, Koziello

Hosté: Albornoz, Bakalorz, Maier, Harnik, Hübner, Esser, Karaman

Karty

Domácí: Terodde, F. Sörensen

Hosté: Elez, Korb, Sané

Rozhodčí

Schmidt – Siewer, Günsch

Stadion

RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem

Návštěva

48 400 diváků

SESTŘIH: Kolín - Hannover 1:1. Domácí zůstávají na posledním místě tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 27. Mario Gómez

Sestavy

Domácí: Hitz – Framberger (79. Schmid), Danso (58. Córdova), Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Heller (58. Morávek), Ku, Caiuby – Gregoritsch.

Hosté: Zieler – Beck, Baumgartl, Badstuber, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar (90+1. Kamiński), Pavard, Thommy (69. Aogo) – Ginczek (89. Özcan), Mario Gómez.

Náhradníci

Domácí: Luthe, Parker, Morávek, Janker, Schmid, Kačar, Córdova

Hosté: Aogo, Grahl, Donis, Akolo, Mangala, Özcan, Kamiński

Karty

Domácí: Danso, R. Khedira, Baier, Framberger

Hosté: Zieler

Rozhodčí

Stieler – Gittelmann, Jöllenbeck

Stadion

WWK Arena, Augsburg

Návštěva

30 000 diváků

SESTŘIH: Augsburg - Stuttgart 0:1. Klíčová výhra pro hosty v boji o záchranu
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud