30. března 2018 • 17:05

Lékař Bayernu: Guardiola žije ve strachu. Zdraví hráčů mu je fuk

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Allianz Arenou už se pár let neprošel, někteří mu ale pořád zazlívají rozhodnutí z doby, kdy tam jeho slovo znamenalo zákon. Trenér Pep Guardiola, který momentálně táhne Manchester City za anglickým titulem, je opět pod palbou kritiky od dlouholetého týmového lékaře Bayernu Mnichov. Podle něj katalánskému stratégovi vůbec nezáleželo na zdraví hráčů.



Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt poprvé navlékl oblečení v barvách Bayernu Mnichov v roce 1977, lékařem klubu byl téměř 40 let. Odešel až v roce 2015, a ne zrovna v dobrém. Jeho role v klubu byla totiž značně snížena po příchodu Pepa Guardioly. Katalánský trenér už v Mnichově dva roky nepůsobí, 75letý Müller-Wohlfahrt se od té doby stačil vrátit. Guardiolovi ale pořád nemůže odpustit.

"Úplně přehlížel lékařskou profesi. Nešlo mu o rekonvalescenci hráčů, jen o to, aby je nic nebolelo. Bylo to úplně odlišné od mé filozofie," rozčiloval se v rozhovoru pro německou televizi ZDF.

"Myslí si, že všemu rozumí lépe než všichni ostatní. Podcenil mě a mou roli v klubu, byl jsem na stejné úrovni jako on. Proto se snažil moji roli zmenšit při každé příležitosti," dodal zkušený doktor.

Guardiola s Citizens suverénně kráčí za anglickým ligovým titulem a není nic, co by ho mělo trápit. Müller-Wohlfahrt si přesto myslí, že 47letý taktik není jen samá sebejistota. "Je to člověk s velmi nízkou sebedůvěrou, jen se to snaží přede všemi schovat. Vypadá, že žije v neustálém strachu. Nebojí se proher, ale ztráty moci," tuší lékař.

Nakolik je jeho kritika objektivní, a nakolik jen osobní zášť, těžko soudit. Jisté ale je, že Guardiola v této sezoně moc důvodů ke ztrátě sebedůvěry nemá. Jeho Manchester City jasně vede anglickou Premier League, a to s náskokem 16 boůd. Pořád může vyhrát i Ligu mistrů a Carabao Cup.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Manchester City 0:2. Dvěma góly se blýskl David Silva
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Lipsko - Bayern Mnichov 2:1. Bundesligový suverén padl po třinácti zápasech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud