29. listopadu 2018 • 21:00

Wenger zpět na scéně? Mohl by vést Bayern, prý má velký zájem

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od léta žádné angažmá nemá, z očí fotbalové veřejnosti přesto nezmizel. Legendární francouzský kouč Arséne Wenger dal po konci v Arsenalu jasně najevo, že s trénováním ještě končit nehodlá. Jeho jméno je proto opakovaně spojováno s předními evropskými celky. Který z nich je to nejaktuálněji? Německý Bayern Mnichov, jehož mizerná bundesligová forma vyvolává spekulace o stále slábnoucí pozici Nika Kovače.



Britský server Telegraph s odkazem na své německé zdroje dokonce píše, že Wenger už by se zástupci Bayernu měl být v kontaktu. A o práci pro bavorského giganta prý devětašedesátiletý Francouz hodně stojí.

O jeho příchodu do Mnichova se mluvilo už v říjnu, tehdy ale klubové vedení Chorvata Kovače podrželo. Naopak se ostře ohradilo proti kritice, která se na mužstvo snášela v médiích. Jenže žádný výrazný progres od té doby nenastal.

Bayern se v bundeslize propadl na páté místo, v posledních třech zápasech nevyhrál. A zatímco ve své Allianz Areně býval poslední roky takřka nepřemožitelný, letos tam tři body bral naposledy v půlce září. Zatím poslední fiasko přišlo v sobotu, kdy Lewandowski a spol. jen remizovali s Düsseldorfem (3:3). Ještě čtvrt hodiny před koncem přitom vedli o dva góly.

Arséne Wnger by podle spekulací médií brzy mohl usednout na lavičku Bayernu Mnichov
Arséne Wnger by podle spekulací médií brzy mohl usednout na lavičku Bayernu Mnichov

V úterním zápase Ligy mistrů Bayern sice jasně porazil Benficu Lisabon (5:1), pokud se ale nezlepší i výkony v lize, mohou se brzy začít dít věci. Wengera by angažmá v Německu lákalo, zakončit kariéru na nejvyšší úrovni představuje velkou výzvu. A němčinu stejně jako několik dalších jazyků plynule ovládá, takže ani v tomhle směru by neměl problém.

Na začátku listopadu zkušený trenér popřel zájem italského AC Milán, před pár týdny dostal podle serveru Telegraph také nabídku z  Fulhamu. Tu ale odmítl, 22 let strávil v Arsenalu a zařekl se, že jiný britský klub už nikdy nepovede. Poslední celek Premier League proto angažoval Clauda Ranieriho.

Dveře do mnichovského velkoklubu by ale Wenger mohl s chutí otevřít. V říjnu koneckonců prohlásil, že se k trénování rozhodně chce vrátit. „Věřím, že opět začnu 1. ledna. Ještě nevím, kam půjdu, ale jsem odpočatý a připravený znovu pracovat. Ptají se na mě z celého světa,“ řekl Wenger pro německý Sport Bild. Teď to vypadá, že by se na střídačku možná mohl postavit ještě dřív, než sám plánoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud