6. února 2019 • 09:15

Skvělý Pavlenka! Dortmundu lapil dvě penalty a Brémy jsou ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie pomohli Brémám k dramatickému postupu do čtvrtfinále Německého poháru přes favorizovaný Dortmund. Borussia v prodloužení dvakrát vedla, ale Brémy dokázaly odpovědět a následně vyhrát v penaltovém rozstřelu. V něm dvěma chycenými penaltami zazářil Pavlenka, jenž byl zvolen hráčem utkání.



Brémy šly rychle do vedení, když Gebre Selassie vybojoval přímý kop, z něhož Kruse vyzval ke gólové teči Rashicu. V závěru poločasu ale vyrovnal přímým volným kopem Reus, který nedal Pavlenkovi šanci.

Zápas šel do prodloužení a v něm Dortmund dvakrát vedl góly Pulisice a Hakimiho, proti jejichž střelám zblízka měl Pavlenka malou šanci zasáhnout. Jenže Brémy dokázaly vždy vyrovnat. Nejprve skóroval zkušený útočník Pizarro a minutu před koncem po rohovém kopu Harnik. Rozhodnout tak musely pokutové kopy.

V nich exceloval Pavlenka, který se neukvapil a první dva pokusy domácích ustál, což mu umožnilo reagovat na nepříliš dobře umístěné střely Alcácera a Philippa. Brémy naopak všechny své čtyři penalty proměnily.

"Jsme v dalším kole, to je skvělé. Nevím proč, ale byl jsem si jistý, že obě první penalty chytnu," citoval Pavlenku klubový web. "Byl jsem rád a pomohlo mi, že Jiří chytil první penalty. Ale i tak jsem si byl od začátku jistý, že já tu svoji proměním," uvedl autor rozhodující penalty Max Kruse. "Tak tohle bylo mimořádné," napsal na sociální síti Gebre Selassie.

Jen slova chvály měl pro své hráče trenér Florian Kohfeldt. "Byl to dramatický zápas s mnoha zvraty. Musím složit týmu obrovský kompliment za to, jak se vyrovnal s překážkami. Bylo to 120 minut neskutečného boje, který jsme vyhráli díky chytrosti a vášni," prohlásil kouč Brém.

Svého soupeře pro čtvrtfinále se Brémy dozvědí při losu 10. února. Spolu s nimi postoupily také Hamburk, Paderborn a Heidenheim. Další čtyři čtvrtfinalisty určí dnešní zápasy.

Góly

Domácí: 45+3. Reus, 105. Pulisic, 112. Hakimi

Hosté: 5. Rašica, 108. Pizarro, 119. Harnik

Sestavy

Domácí: Oelschlägel – Hakimi, Weigl, Toprak, Diallo – Witsel, Delaney (103. Dahoud) – Pulisic, Reus (46. Alcácer), Guerreiro (91. Bruun Larsen) – Götze (91. Philipp).

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie (114. J. Eggenstein), Langkamp, Moisander, Augustinsson – Bargfrede (91. Pizarro), Sahin (76. Möhwald), Klaassen – M. Eggenstein – Kruse, Rašica (66. Harnik).

Karty

Domácí: Weigl, Larsen

Hosté: Klaaseen

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Brankář Jiří Pavlenka zazářil v penaltovém rozstřelu v poháru s Dortmundem a stál se hráčem zápasu
Brankář Jiří Pavlenka zazářil v penaltovém rozstřelu v poháru s Dortmundem a stál se hráčem zápasu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud