16. dubna 2019 • 11:15

Dočká se Darida nového kouče? Kouč Dárdai v Hertě po sezoně skončí

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Herty Berlín a legenda klubu Maďar Pál Dárdai skončí na lavičce týmu z hlavního města na konci sezony. Dárdai vedl Herthu i s Vladimírem Daridou od roku 2015. V poslední době se však jeho týmu nedařilo a místo boje o poháry je Hertha až 11. se ziskem 35 bodů.



Dárdai usedl jako dočasný trenér na lavičku Herty poprvé v únoru roku 2015. Hned při svém debutovém zápasu dokázal porazit 2:0 Mainz a díky dobrým výkonům ho o tři měsíce později Berlíňané odměnili důvěrou a novou smlouvou.

Bývalý záložník se mezi fanoušky Herthy těšil obrovskému respektu, jelikož s 286 starty v bundeslize je rekordmanem klubu z Berlína. V poslední době se však klubu přestalo dařit především kvůli rozsáhlé marodce, která sužovala Dárdaiův tým.

Hertě schází až deset hráčů ze širšího kádru, včetně českého reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy.

To vyústilo ve vleklou výsledkovou krizi. Berlíňané prohráli posledních pět ligových utkání v řadě, to poslední v poměru 0:2 na hřišti Hoffenheimu. Hertě se to stalo poprvé pod Dárdaiovým vedením a poprvé od sezony 2011/12, kdy klub nakonec sestoupil z první ligy.

Dárdai se proto rozhodl, že ze své pozice na konci sezony odstoupí. Otázkou je, jestli se nový kouč bude týkat i českého reprezentanta Vladimíra Daridy. U něj se už delší dobu mluví o možném odchodu.

„Pro mě jako hlavního trenéra to byly velmi emotivní roky plné zážitků. Jsem vděčný za příležitost, kterou jsem zde dostal a pyšný na to, čeho jsme za tu dobu dosáhli. Ale někdy je čas na změnu a já jsem vždycky zdůrazňoval, že se starám o to nejlepší pro Herthu, protože Hertha je a vždy bude mým domovem,“ uvedl bývalý kouč maďarské fotbalové reprezentace pro klubový web.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud