26. listopadu 2019 • 16:58

Brankář Koubek začíná v Německu zářit. Chce zabojovat o EURO

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Augsburg nabírá formu a český brankář Tomáš Koubek s ním. Potvrdil to i domácí výhrou nad berlínskou Herthou 4:0. Koubek podruhé v řadě nedostal gól a ukazuje svoji třídu. „Do Vánoc můžeme bodovat s každým bodovat. Hrajeme sice v Lipsku a Hoffenheimu, což bude těžké, ale uděláme všechno pro to, aby bylo na našem kontě bodů co nejvíce,“ přeje si bývalý brankář Rennes.



Zápas s Herthou Koubkův tým ovládl, branku hosté z Berlína trefili jen jednou. „Nevybavím si ani nějakou těžší střelu,“ hodnotí duel český brankář. Hodně se prý soustředil, aby neinkasoval. „Čím víc se blížil konec, tak jsem to měl v hlavě,“ přiznává s tím, že dobře vnímal, jak se za stavu 3:0 ženou jeho rozjetí spoluhráči do útoku. „Každý chtěl dát gól, nebo vytvářet šance,“ usmívá se.

Hertha nechávala vepředu dva hráče, které podporoval český záložník Vladimír Darida. „Naštěstí se podařilo obranu ukočírovat, do ničeho jsme je nepustili,“ těší Koubka.

Známého z reprezentace Daridu pozorně sledoval, protože je v báječné formě. Dokonce se na něj speciálně připravoval. „Po zápase mi Vláďa řekl, že byl určený jako první na případnou penaltu, což by bylo docela zajímavé. Naštěstí na tenhle souboj nedošlo,“ prozrazuje brankář Augsburgu.

Po utkání spolu prohodili pár slov na téma národního týmu, který se probojoval na EURO 2020. Koubek však před závěrečnými zápasy vypadl z nominace. „Ptal se mě, jak tu svoji situaci vnímám. Řekl jsem mu, že budu bojovat o to, abych jel v březnu na sraz nároďáku a potom i na EURO. Moje výkony jsou nyní dobré a věřím, že trenéři se budou rozhodovat podle aktuální formy. Na EURO pojednou tři nejlepší a já doufám, že budu jedním z nich,“ říká Koubek.

Sám přiznává, že se během premiérové sezony v německé nejvyšší soutěži hodně změnil. Nepříjemným šokem bylo i to, že vypadl z reprezentace. „Byl to pro mě velký šok, ale po každém takovém pádu se člověk musí zase zvednout. Pochopil jsem, že se musím změnit. Uvědomil jsem si, že nechci být průměrný brankář v Bundeslize, ale chci být jeden z těch lepších,“ prozrazuje s tím, že zdaleka není na konci cesty a chce se dál zlepšovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud