Radek Špryňar
11. května 2020 • 16:00

Schickův přestup do Lipska se oddálil, jde o miliony. Agent je v klidu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Optimistický scénář s uzavřením obchodu do startu bundesligy je pasé. Římské AS nepřistoupilo na požadavky Lipska o čtyřicetiprocentním snížení ceny za českého útočníka Patrika Schicka. Ne, věc není na mrtvém bodě. I nadále probíhají jednání. Nicméně v tuhle chvíli je podle informací iSport.cz nejpravděpodobnější variantou, že k podání ruky mezi oběma kluby dojde až v červnu, spíše v jeho druhé polovině. „S Patrikem jsme stále v komfortní situaci,“ říká hráčův agent Pavel Paska.



Trpělivost, vážení! Takový je výstup z posledních jednání mezi Římem a Lipskem. Mezi oběma kluby je jasno v klíčovém bodě: německá fotbalová továrna touží mít českého reprezentanta ve svém hráčském portfoliu i v dalších sezonách, naproti AS by se rádo hráče zbavilo. Jde o to za kolik… Volně přeloženo: ve hře jsou stamilionové sumy v českých korunách.

Italský list Gazzetta dello Sport v minulých dnech zveřejnil zákulisní informaci, že vedení žlutočervených hodlá slevit z původně smluvené opční částky 29 milionů eur (při současném kurzu jde o 768 milionů korun) a je ochotno přistoupit na obnos ponížený o tři miliony eur. Ovšem pouze v případě, že Lipsko zaplatí ihned vše na dřevo.  

 

To ale těžko klapne. Aktuálně třetí klub tabulky bundesligy by rád vyhandloval mnohem nižší cenu. V Německu se spekulovalo, že by rád ponížil cenu až o čtyřicet procent. Stejnými informacemi disponoval i iSport.cz. Dokonce se reálně uvažovalo, že by vše mohlo být vyřešeno do restartu bundesligy, ale tak rychle to zcela jistě nebude.

„Spíš to vidím až na červen, možná i druhou polovinu června,“ říká Pavel Paska.

Hráčův agent ze společnosti International Sport Management se v minulých dvou týdnech dvakrát vypravil na osobní jednání do Lipska. Příští týden má s vrcholným vedením klubu další dostaveníčko. V kontaktu je z logiky věci i s římským AS. Nad novinkou z Itálie jen mávl rukou.

„Tam se toho napíše,“ směje se. „V tuhle chvíli platí, že se vedou velmi intenzivní obchodní jednání. Všichni vědí, že částka bude nižší. Opce je platná do třicátého června. Je pořád spousta času, je předčasné dělat unáhlená rozhodnutí. A to z obou stran. Jak to vidím, jednání budou ještě dlouhá. Do celé věci vstoupí opakovaný rozjezd bundesligy. Stále platí, že s Patrikem jsme úplně v klidu a v komfortní situaci. Dobře to dopadne. Navíc eviduji zájem i z jiných klubů. Nicméně koncentrujeme se vyloženě na Lipsko.“

Co znamená dobře dopadne?

Že Schick zůstane na vysněné východoněmecké adrese. V těchto dnech se ve speciálním hygienickém režimu připravuje na víkendový restart soutěže, do něhož Lipsko v sobotu odpoledne vstoupí domácím zápasem s Freiburgem (15:30).  

Čtyřiadvacetiletý útočník je v „Rotten Bulen“ od loňského léta na ročním hostování z Říma. V novém klubu dosud vstřelil sedm branek v devatenácti zápasech a přispěl též k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud