Jakub Dvořák
6. září 2020 • 04:40

Kadlec: Schick bude hlavní hvězda Leverkusenu! Radil oběma stranám

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když přijal žádost o rozhovor na téma Leverkusen, moc dobře věděl, o čem bude řeč. Aby ne. Někdejší obránce bundesligového celku Michal Kadlec před několika dny s Patrikem Schickem chystaný přestup do Bayeru konzultoval. Ačkoliv českému útočníkovi chybí k podpisu smlouvy už jen zdravotní prohlídka, transfer se bere za hotovou věc. „Patrik přichází za nemalé peníze. Bude hlavní hvězdou klubu,“ predikuje zkušený stoper Slovácka.



Chemický gigant, necelých dvě stě tisíc obyvatel a přes šest a půl hodiny autem do Prahy. Přesto Michal Kadlec nedá na německý Leverkusen dopustit. „Je to ideální místo pro fotbal,“ chválí štaci, na které strávil dlouhých pět let. České zastoupení v klubu se nyní chystá rozšířit reprezentační útočník a Kadlecův kamarád Patrik Schick.

Patrik Schick má nakročeno do „vašeho“ Leverkusenu. Co na to říkáte?
„Prožil jsem tam asi nejlepší období mojí kariéry, takže jsem jedině rád, že se Patrik takhle rozhodl. Stále mám v klubu několik přátel. Například bývalý spoluhráč Simon Rolfes působí jako pravá ruka sportovního ředitele Rudiho Völlera, a s ním jsem o Patrikově přestupu komunikoval. Leverkusen ho chtěl přivést, už když šel do Lipska, ale tehdy neuspěl. Nyní se vrací do hry, přišli o dva ofenzivní hráče, takže vše do sebe zapadá.“¨

Na co se vás ptali?
„Na jeho sportovní kvality se mě ptát nemuseli, Patrika měli v Německu hodně na očích. Jen Simon Rolfes ze srandy vyzvídal, zda jsem náhodou neřekl o klubu něco špatného a nechtěl jsem to Patrikovi rozmluvit.“

Takže se vás vyptával i Patrik Schick?
„Bavili jsme se. Měl i další nabídky, takže sondoval nějaké informace.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud