14. října 2021 • 15:15

Drobný míří do Bayernu! Bude trénovat brankáře v juniorce, zatím na záskok

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpátky v milovaném Německu. A poprvé jako trenér. Exreprezentační brankář Jaroslav Drobný bude koučem gólmanů juniorky slavného Bayernu Mnichov. Podle německých médií a informací iSport.cz zaskočí za Waltera Junghanse, jenž musí na operaci s kolenem. Čeká se na oficiální potvrzení Bayernu a agentury Sport Invest, která Drobného zastupuje.



Chytal v Bochumi, Hertě Berlín, Hamburku, Brémách, Düsseldorfu a třikrát se o něj zajímal i Bayern, jednou už s ním byl dohodnutý na smlouvě. Jaroslav Drobný v Mnichově nakonec nikdy nehrál, ale dočká se jako trenér. Stylově pár dnů před dvaačtyřicátými narozeninami. Bude cepovat brankáře juniorky Bayernu místo Waltera Junghanse. Brzy 63letý německý exreprezentant půjde na operaci s kolenem a do práce se jen tak nevrátí.

Drobný strávil v Německu dvanáct let a v posledních dvou sezonách chytal za českobudějovické Dynamo, kde kdysi poprvé hrál ligu. Už na Střeleckém ostrově se částečně věnoval trénování gólmanů a vychoval si svého nástupce Vojtěcha Vorla, dnešní budějovickou jedničku.

Drobný rovněž kritizoval poměry v klubu, který v té době vedl jeho někdejší spoluhráč Martin Vozábal. Ten byl v srpnu odvolán a místo něj se budějovickým šéfem stal další lokální patriot Tomáš Sivok.

Hráčskou kariéru Drobný oficiálně neukončil, budoucnost nechával otevřenou: „Nikdy nevíte, co se stane.“ V létě vyrazil na dovolenou do Řecka a na podzim plánoval objet pár akademií.

Kromě toho stihl odchytat tři zápasy za divizní Jindřichův Hradec, proti Doubravce se blýskl proměněnou penaltou. Teď ho čeká nová výzva, které podřídil i osobní život: z Hamburku se s rodinou přestěhoval do Mnichova.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud