2. prosince 2023 • 14:00

Jak se Kane usadil v Bayernu: golf, osobní řidič a vlastní salónek

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Harry Kane stihl do listopadu tři hattricky včetně rozmetání Dortmundu v Der Klassiker a extra trefy z vlastní poloviny proti Darmstadtu. Nahromadil 22 zásahů a 7 asistencí v 17 zápasech za Bayern a další 4 branky a 2 asistence za Anglii. To znamená, že se v této sezoně podílel na 35 gólových vloupačkách. Co soupeřům zbývá? Padnout na kolena a deklamovat jako ve hře od Shakespeara: „Lano! Království za lano!“ Marné, Angličan se svázat nenechá. Je však otázka, není-li lapený v jiné pasti…



Der Spiegel po jeho další zásilce gólů (dvě trefy při výhře 2:1 nad Galatasaray v Lize mistrů) napsal: „Je příliš brzy, abychom mohli říct, zda Kane je nebo bude nejlepším středním útočníkem Bayernu, jaký kdy existoval. Je tu Gerd Müller, je tu Robert Lewandowski. Vše ale nasvědčuje tomu, že se zapíše do dějin jako nejkomplexnější a nejrozmanitější centrforvard všech dob.“

Přehnaná rétorika? Možná. Těžko však podceňovat celkový vliv 30letého Angličana na tým, který před jeho srpnovým příchodem zoufale potřeboval góly, personu a vůdčí schopnosti. Harry je na dobré cestě, aby ve všech těchto ohledech a nejen v nich dosáhl fantastických výsledků.

O brankách už víte, 18 ve 12 ligových zápasech, to je nový německý rekord (předčil Lewyho 16 zásahů z roku 2019). Čtyřikrát skóroval v Champions League a v úhrnu ohromil 22 góly a 7 asistencemi v 17 utkáních, což je stejně nevídané jako polární výprava na Havaj.

Nejspíš jste slyšeli o třech hattrickových míčích, které si odnesl na památku (zaujímají čestné místo v obývacím pokoji jeho apartmá v hotelu Mandarin Oriental). Čísla jsou však jen částí příběhu. Na hřišti i mimo něj se King Kane, jak o něm mluví bulvární deník Bild, stal okamžitě bavorskou královskou rodinou.

Jeho ochota klesat do hloubky, pomáhat Bayernu bránit a vytvářet prostor pro hráče v širším poli, kteří běhají za ním, je klíčem ke zdatnosti FCB v útoku. Ale ještě důležitější je, že jeho nesobecké padesátimetrové náběhy k vlastní brance mu vtiskli pečeť toho nejvzácnějšího druhu: je to superhvězdný fotbalista, který rád pracuje a dře jako běžný hráč ve prospěch kolektivu.

Spoluhráči jsou z Kanea

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud