23. března 2012 • 10:38

Řecký Panathinaikos přišel po řádění fanoušků o body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Panathinaikosu Atény přijde řádění jejich fanoušků v nedohraném nedělním šlágru proti Olympiakosu Pireus hodně draho. Svaz jim odečetl body, budou muset sehrát několik zápasů před prázdnými tribunami a zaplatit pokutu 252.000 eur (6,23 milionu korun).



Disciplinární komise Řecké fotbalové federace v noci na dnešek sáhla k přísným trestům.

Panathinaikosu odebrala tři body v této sezoně, s dvoubodovým mankem nastoupí klub do dalšího ročníku a navíc nedohraný duel prohrál kontumačně 0:3. Čtyři domácí zápasy musí navíc Panathinaikos absolvovat bez diváků.

Po rozhodnutí svazu je tak souboj o titul v řecké lize prakticky rozhodnutý. Olympiakos, jenž měl před nedělním duelem čtyřbodový náskok, má nyní po odpočtu a kontumační výhře o deset bodů víc než jeho velký rival. Do konce sezony přitom zbývá už jen pět zápasů.

Zápas prvního s druhým byl v neděli předčasně ukončen osm minut před koncem za stavu 1:0 pro Olympiakos. Domácí fanoušci totiž začali házet na tribuny i hrací plochu zápalné lahve, stadion hořel na třiceti místech.

Odhadem bylo zadrženo na 60 lidí, zranění utrpělo několik desítek fanoušků i policistů.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud