2. dubna 2012 • 11:43

Trenér Hearts doufá, že nejlepšího střelce Skácela udrží v týmu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Rudolf Skácel rozhodl o víkendu ve skotské lize dvěma góly o vítězství Heart of Midlothian 3:0 nad Aberdeenem. Výkon levonohého záložníka ocenil trenér Paulo Sergio, který doufá, že se mu podaří nejlepšího střelce týmu udržet i do příští sezony.



Skácel v sobotu nejprve přesnou střelou z dvaceti metrů zvýšil na 2:0 a výsledek zpečetil dvě minuty před koncem.

"Rudiho první gól byl skvělý, na to jsme si skoro zvykli, když budu mluvit za všechny. Ale radši bych se zmínil o skvělém zpracování u druhého. To bylo fantastické, takhle to dělají fotbalisté světové extratřídy," citovala Sergia agentura Press Association.

Trutnovský rodák už ve Skotsku dvakrát prodloužil krátkodobou smlouvu a Sergio doufá, že tak učiní i potřetí. Heart ale snižují platy, takže jednání zatím neprobíhají.

"Víme, že potřebujeme snižovat náklady. Ale to neznamená, že by tady Rudi nemohl dál hrát. Myslím si, že všichni si tu přejeme, aby zůstal," řekl.

Bývalý slávistický hráč v poslední sezoně nastřílel 13 branek, v té probíhající už se trefil desetkrát a vede týmovou tabulku střelců. Sám se prý případným prodloužením kontraktu nezabývá.

"Teď to není na pořadu dne. Budu se soustředit hlavně na svou hru a uvidíme, co se stane v létě," uvedl.

Světoběžník Skácel, který většinou uzavírá jen krátkodobé smlouvy, si také zřejmě chce nechat otevřená vrátka.

"Nikdy nevíte, co se v tomhle byznysu stane. Fotbal je šílený. Hlavně se musíme soustředit na příštích šest či sedm týdnů, které rozhodnou, zda bude sezona úspěšná," burcoval tým, který zajímá především semifinále Skotského poháru s Celtikem.

Právě osobnost Skácela by podle autora první branky sobotního duelu obránce Ryana McGowana mohla v závěru ročníku pomoci.

"Rudi je tu tak trochu legenda. Když dá gól, na fanoušcích poznáte, co pro ně znamená. Je zkušený a v klubu už byl, když zvítězil v poháru," připomněl pro deník The Scotsman sezonu 2005/2006, v níž Skácel za Hearts nastřílel 17 branek.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud