21. srpna 2016 • 10:45

Černý září v juniorce Ajaxu. Zájem měly Sparta i Slavie, řekl agent

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek večer o sobě dal po delší době pořádně vědět. Václav Černý, osmnáctiletý český fotbalový talent, vstřelil hattrick za druholigovou juniorku Ajaxu v utkání proti Den Bosch. Góly mladému hráči možná pomohou k tomu, aby dostal víc prostoru v prvním týmu. "Řešili jsme i hostování, zájem měla Sparta i Slavia. Ale Ajax řekl rezolutní ne," uvedl na stránkách 90-minut.cz hráčův agent David Nehoda.



Václav Černý platí za největší příslib českého fotbalu. V osmnácti letech už patří k pilířům reprezentační jednadvacítky, před dospělým EURO se dokonce řešila jeho nominace do prvního týmu. Nový kouč Karel Jarolím přiznal, že o jeho posunutí pro nadcházející kvalifikační cyklus o postup na světový šampionát do Ruska silně uvažuje.

Jenže start nové sezony se pro osmnáctiletého křídelníka nevyvíjel úplně ideálně. Nový trenér Ajaxu Peter Bosz Černého zatím nestaví, za áčko odehrál pouhé dvě minuty. Černý místo toho dostává prostor v druholigové juniorce.

"Dva, tři noví hráči přišli, nový je i trenér. Letní příprava nebyla úplně optimální, Ajax nehrál moc dobře a Vašek se s tím bohužel trošku svezl. Teď musí respektovat sílu kádru a čekat na šanci. Není to žádná tragédie, protože mu je pořád osmnáct let – a kdo z jeho vrstevníků je v A-kádru evropského klubu velkého jména," vysvětlil pro stránky 90-minut.cz hráčův agent David Nehoda.

VIDEO: Černého hattrick v dresu juniorky Ajaxu

Černý se vzniklou situací není úplně spokojený. Do nové sezony šel s tím, že bude plnohodnotným členem áčka, kde se i přes velkou konkurenci bude prát o místo v základu. V momentě, kdy nominace do prvního týmu nedostává, uvažoval i o variantě hostování.

"Řešili jsme tuto možnost minulý týden a Ajax řekl rezolutně ne. Řešili jsme, jestli nejít zpět do Čech nebo někam jinam v rámci Holandska. Ptala se mě na něj spousta klubů, zájem měla Sparta i Slavia, ale nebyli jsme v tom žádným způsobem aktivní, protože Ajax to úplně vyloučil. Na hostování uvolňuje hráče, s kterými do budoucna spíš moc nepočítá," prohlásil Nehoda.

Černý ale nezatrpkl a reaguje ideálním způsobem - výkony na hřišti. Páteční hattrick za juniorku, jeho první v Ajaxu, navíc završený nádhernou individuální akcí, by mu mohl k většímu prostoru hodně pomoct.

"Myslím, že (svým výkonem) jsem dal trenérovi odpověď," pousmál se Černý v rozhovoru pro klubové stránky po otázce na svou současnou pozici. "Jasně, že bych raději seděl v šatně prvního týmu Ajaxu. Ale když to nejde, chci se maximálně ukázat v juniorce. Odehrál jsem kvalitních devadesát minut v druhé lize, beru to pozitivně. Tímhle chci ukázat trenérům, že bych rád hrál za áčko," zdůraznil Černý.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud