Jan Podroužek
7. dubna 2017 • 22:02

Hattrick za 38 minut! Talent Černý předvedl v Nizozemsku parádní výkon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát po sobě teď figuroval v nominaci áčka. Za celou jarní část to byly první dva momenty, kdy ho trenér Peter Bosz vzal s prvním týmem Ajaxu k ligovému zápasu. V Klassiekeru proti Feyenoordu si Václav Černý dokonce i zahrál deset minut. Teď se ale zase vrátil zpátky do druholigového výběru. To je špatná zpráva. Ovšem hned přichází dobrá. Za Jong Ajax na hřišti Telstaru dal hattrick za 38 minut!



Jeden z největších talentů českého fotbalu to má teď v Ajaxu docela těžké. Od odchodu kouče Franka de Boera jeho pozice v áčku oslabila, navíc se během podzimu a zimy potýkal se zdlouhavými zraněními, a určitě nelze přehlédnout ani konkurence v mužstvu.

Proto si Černý za první tým za celou tuto sezonu zahrál dosud jen v osmi soutěžních zápasech. Tak si alespoň zvedá náladu v Jongu, v druholigovém výběru. V posledním utkání na hřišti Telstaru se trefil třikrát, a všechny góly stihl za 38 minut.

Svůj tým poslal do vedení v 25. minutě, další přidal po přestávce v 53. a 63. minutě. A Jong díky tomu vybojoval tři body za výhru 3:1. Tím je z něj jeden z nejproduktivnějších hráčů druhé ligy. Ve 22 utkáních za Jong nastřílel dohromady třináct branek a přidal sedm asistencí.

Ovšem to by určitě vyměnil za pevnější místo v áčku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud