8. října 2017 • 13:43

Další legenda se loučí. Andrea Pirlo v prosinci ukončí kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský fotbalista Andrea Pirlo ukončí za pár týdnů po své třetí sezoně v zámořské MLS úspěšnou kariéru. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2006 oznámil, že po vypršení smlouvy s New York City FC se s profesionálním fotbalem rozloučí.




Pirlo působí v Americe od roku 2015, kdy odešel z Juventusu, s kterým vyhrál čtyřikrát italskou ligu. Předtím dokázal s AC Milán dvakrát ovládnout Serii A i Ligu mistrů.

Letos ho trápily zdravotní potíže, kvůli kterým odehrál v MLS jen 15 zápasů. "Přišel ten správný čas. Poznáte, kdy ta chvíle nastane. Máte zdravotní problémy a nemůžete trénovat, jak si představujete, protože pořád něco máte. Je načase přenechat místo mladším," řekl Pirlo listu Gazzetta dello Sport. Zatím neví, co bude dělat dál. "V prosinci se vrátím do Itálie. Mám nějaké nápady, ale musím si to nejdřív promyslet," dodal hráč se 116 zápasy za italskou reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud