27. listopadu 2017 • 10:00

Neuvěřitelné! O titulu v Gruzii rozhodla zahozená penalta v 96. minutě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovým mistrem Gruzie se za dramatických okolností stalo Torpedo Kutaisi. V rozhodujícím utkání zvítězil tým z druhého největšího gruzínského města 1:0 na hřišti Dinama Tbilisi, které v nastavení neproměnilo penaltu, jež by zajistila titul jemu.



Dinamo dostalo možnost zahrávat pokutový kop v 96. minutě. Odpovědnost na sebe vzal domácí kapitán Otar Kiteišvili, ale pouze nastřelil nohu brankáře Torpeda Roina Kvaschvadzeho. Rozhodčí okamžitě zápas ukončil a hráči Kutaisi mohli slavit čtvrtý titul v historii a účast v prvním předkole příštího ročníku Ligy mistrů. Dinamo Tbilisi skončilo v tabulce druhé se ztrátou bodu.

VIDEO | Podívejte se na dramatické rozuzlení boje o gruzínský titul

Dramatické rozuzlení měla také běloruská liga. Fotbalisté BATE Borisov získali dvanáctý mistrovský titul po sobě. O triumfu rozhodli remízou 3:3 na hřišti Gorodeji v posledním kole. BATE skončilo před druhým Dinamem Minsk díky lepším vzájemným zápasům a v příští sezoně si zahraje předkolo Ligy mistrů.

Celek z Borisova přitom ve 46. minutě rozhodujícího duelu prohrával už 1:3. Pak ale snížil z penalty Vitalij Rodionov a v páté minutě nastavení vybojoval kýžený bod druhou trefou v utkání Mirko Ivanič. Dinamu nestačila k přerušení mistrovské série BATE ani výhra 4:1 ve Vitebsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud